Cübbeli Ahmet'in kanunsuz vaazına büyük tepki var

Cübbeli Ahmet'in kanunsuz vaazına büyük tepki var

Cübbeli Ahmet diye tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün yetkisi olmadığı halde bir camide vaaz vermesi büyük tepki çekti. Konu TBMM gündemine taşındı

 

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün dergahlarında verdiği vaazlarda ve sosyal medyada yayınladığı videolardaki sözleri kamuoyunun büyük tepkisini çekmeye devam ederken, bu defa da Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı bir camii'de vaaz verdi.

Cübbeli Ahmet'in hiç bir resmi görevi ve sıfatı olmadan, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı İskenderun Kaptan Paşa Camiinde, 27 Kasım’da verdiği vaaz, büyük tepkilere neden oldu.

 

Cübbeli'nin bu kanun dışı hareketi, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin tarafından Meclis gündemine taşındı.

 

KANUNSUZ VAAZ

Şahin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönergesi’nde vaaz verme yetkisine sahip olanların açıklandığını, yetkisiz ve izinsiz vaazın edilemeyeceği hükmü olduğunu hatırlatarak, Cübbeli Ahmet Hoca’nın Diyanet'e bağlı bir camide vaaz vermesinin kanuna aykırı olduğunu vurguladı.

Cübbeli Ahmet Hoca tarafından verilen vaazın yasa ve yönetmeliklere aykırı olmasına rağmen, dinleyenler arasında İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve İskenderun Müftüsü Osman Şekerci’nin de bulunmasını eleştiren Suzan Şahin, “Cübbeli Ahmet’in kanunda belirlenen ‘vaaz verebilir sıfatına haiz’ gibi resmi bir sıfatı mı vardır ki yanına ilçe müftüsü ve cami imamını alıp vaaz verebilmiştir? ’ dedi.

Şahin, Cübbeli Ahmet Hoca’nın geçmiş dönemdeki işlediği suçlara da atıfta bulunarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:

-“Cübbeli” lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü kanunda belirlenen ‘vaaz verebilir sıfatına haiz’ herhangi resmi sıfata sahip midir?
- Ahmet Mahmut Ünlü’nün herhangi bir resmi görevi var mıdır? - Ahmet Mahmut Ünlü’nün kanunda belirlenen ‘vaaz verebilir sıfatına haiz’ sıfatı yok ise kamu kuruluşu olan bir ibadethane olan Kaptan Paşa Camisi’nde nasıl vaaz verebilmiştir?

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.