Cübbeli Ahmet’ten Görmez’e ağır eleştiri

Cübbeli Ahmet’ten Görmez’e ağır eleştiri

Cübbeli Ahmet Hoca Diyanet İşleri Başkanlığı görevini 2010-2017 yılları arasında yürüten Mehmet Görmez’e çok ağır eleştirilerde bulundu. İşte ayrıntılar;

Kamuoyu tarafından Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün hedefinde Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez ve onun hocası Said Hatipoğlu vardı.

Cübbeli Ahmet Hoca Lalegül TV’de 26 Ekim günü ‘Cübbei Ahmet Hocaefendi ile Bu Haftanın Sohbeti’ programında Mehmet Görmez’i eleştiri yağmuruna tuttu.

Cübbeli Ahmet, Görmez ve hocası Hatipoğlu’nun savunduğu, ‘Hadisler dinde delil değildir’ ifadelerine çok sert tepki gösterdi. Cübbeli, bu sözlerin doğru olmadığını ifade ederek Hz. Muhammed’in (SAV), “Sakın sırtını koltuğa yaslamış midesi tok birini 'Ben Kuran’da olmayana inanmam' derken rastlamayayım ha” dediğini anımsatarak Mehmet Görmez ve Said Hatipoğlu’na karşı çıktı.

Öte yandan Cübbeli Ahmet Hoca, Mehmet Görmez’in görevden ayrılmasının ardından  çok sert ifadeler kullanmıştı. Cübbeli, “Diyanet İşleri Başkanlığı’na Mehmet Görmez'den tehlikelisi gelmemiştir diye düşünüyorum. Rabbim, vatana millete bağlı ve Ehli Sünnete sadık hayırlı bir reis nasib eylesin” açıklamasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.