Cübbeli Ahmet'ten İhsan Eliaçık ve Mehmet Görmez'e şok sözler! Topa tuttu

Cübbeli Ahmet'ten İhsan Eliaçık ve Mehmet Görmez'e şok sözler! Topa tuttu

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, verdiği sohbette İhsan Eliaçık ve eski Diyanet Başkanı Mehmet Görmez'e yüklendi.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, verdiği sohbette İhsan Eliaçık ve eski Diyanet Başkanı Mehmet Görmez'e yüklendi.

Cübbeli, 'Kur'an da var mı Kur'an da var mı diye dersen İhsan Eliaçık'a dönersin. İnsan Eliaçık'a dönmekten Allah cümlemizi muhafaza etsin.' dedi.

Cübbeli sohbetin devamında eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e de yüklendi.

'15 sene onun nezaretinde bu Diyanet yürütüldü.' diyen Cübbeli, Görmez'in Sait Hatioğlu ile yaptığı programda kullanılan ifadelerini eleştirdi.

 

İşte Cübbeli'nin o açıklamaları;

 

'Şüphe ile imam birleşmez. Allah'a inanıyorum, peygamberi kabul etmiyorum. Peygamberi kabul ediyorum, hadisleri kabul etmiyorum. Ticaret hadislerini kabul etmiyorum. Yok İsa aleyhisselam yaşıyormuş hala. Kadınlarla ilgili bazı hadisler var bu hadisler bana uymuyor.Bu tamamen Allah'ı ve peygamberi inkardır. 

Onun için artık Kur'an da var mı Kur'an da var mı diye dersen İhsan Eliaçık'a dönersin. İnsan Eliaçık'a dönmekten Allah cümlemizi muhafaza etsin.

İhsan Eliaçık diye bir insan var bu dünyada yaşıyor. Ve Kur'an yok, Kur'an da yok diyor. Sanki, Kur'an'da olana inanıyormuş gibi sanki Kur'an'da olanı kabul ediyormuş gibi değil mi?

Mustafa İslamoğlu da öyle. Birçok şey Kur'an'da yok diye gerekçe sunar ama Kur'an'da Üzeyir aleyhisselam 100 sene ölü kaldı sonra dirilttim ayetine geline ne der bu bir temsildir der. Kur'an'da var niye temsil oluyor o zaman. Allah tiyatro mu çeviriyor haşa. Hadise inanmayanın Kur'an'a imanı yoktur. Peygamberin sünnetine hadislerine inanmayan ona itaat etmeyenin imanı yoktur.

Bu bizim açımızdan bilinen bir şeydir Rabbim Celle Celalühü şu anda bu itikatta her zaman kalpler fırıldak gibidir her an her tarafa dönebilir. İmamlarımız Allah'a emanet ederiz.

"Şifâ-i Şerîf gibi kitaplarda anlatılan şekliyle peygambere inanmıyorum" diyen Sait Hatipoğlu.

Bu adam hocaların hocası. Yani ilahiyattaki birçok hadis dalında hadis ilmi yapmış ilahiyat dakilerin hemen hemen hepsinin hocası.

Ve ona bu soruyu kim soruyor Mehmet Görmez.

15 sene onun nezaretinde bu Diyanet yürütüldü. Ondan sonra herkes bana çaktı. O bu soruyu soruyor neden çünkü mevzuyu açmak için soru soruyor. Sen bana bir şey söylemek istersen soru sorarsın beni konuşturursun damarıma basarsın. Beni de 2 saat susturamazsın. Sonra işte onun gibi o da ona bir soru soruyor. O da bu cevabı veriyor peşinden de böyle bir duruyor daha da diyor diyecek şeylerim var diyor.

Neyse demeyeyim diyor. Daha da Peygambere ne diyeceksin acaba.

'Sonra sahabe de bu yanlışı yapmıştı. Sahabe de peygambere hürmet etmiş. Yanlış bir şeymiş bu' diyor.'

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.