Cübbeli, İsmailağa şeyhinin cenazesindeki kerametini anlattı: 'Mevla Böyle Rezil Eder'

Cübbeli, İsmailağa şeyhinin cenazesindeki kerametini anlattı: 'Mevla Böyle Rezil Eder'

Cübbeli Ahmet, İsmailağa cemaati liderleri Hasan Kılıç’ın cenaze töreninde yapılan konuşmayı eleştirdi.

İsmailağa cemaati lideri Hasan Kılıç, 93 yaşında tedavi gördüğü hastanede 22 Nisan günü hayatını kaybetti.

Hasan Kılıç için aynı gün ikindi namazının ardından Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlenmiş, Kılıç’ın Fatih Camii’ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı. İsmailağa Camii imamı Salih Topçu, İsmailağa cemaatinde ‘Hasan Kılıç’ın halifesi’ olarak Fikri Doğan‘ın tayin edildiğini açıklamıştı.

Topçu, “Cemaatimiz üzerinde bazı hesaplar yapıldı. Hocalarımız şehit edildi ama cemaatimiz sükunetini hiçbir zaman kaybetmedi. Hasan Hoca Efendi’nin tensibiyle camiamızın başında Ahmed Fikri Doğan Hocamız olacaktır” dedi.

Kılıç’ın cenazesi öncesinde, cemaatin tüm bağlarını kopardığı duyurulan Ahmet Mahmut Ünlü ile Mustafa Özşimşekler öncülüğündeki bir grup da bundan sonra İbrahim Uslu‘yu ’emir’ olarak seçtiklerini duyurmuştu.

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü yaptığı bir konuşmayla Salih Topçu’nun dil sürçmesini gündeme getirdi. Topçu, kaldırılan cenazeler için ‘merhumeler’ ifadesini kullanmıştı. Ölen kişi erkekse merhum kadınsa merhume tanımı kullanıldığından bu yanlış kullanım Cübbeli Ahmet tarafından eleştirildi.

Cübbeli Ahmet’in konuşma videosu “Cübbeli Ahmet Hoca Hocamız'ın Keramati. Hasan Efendi Hocamıza Merhûmeler (KADINLAR) Diyecek Kadar İki Kelimeyi Bir Araya Getiremeyenler Ön Planda Olmak İsterse Mevla Böyle Rezil Eder Adamı.” notuyla paylaşıldı.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.