Cübbeli: Namaz kılmamak cinayet, zina ve faizden daha büyük günahtır

Cübbeli: Namaz kılmamak cinayet, zina ve faizden daha büyük günahtır

Cübbeli Ahmet diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Namaz kılmamanın cinayet, zina ve faizden daha büyük günah olduğunu iddia etti.

Cübbeli Ahmet diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü tepki çeken açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

"Haftanın sohbeti" adı altında konuşmalarını sosyal medya ve kendi televizyon kanalında yayınlayan Cübbeli, namaz kılmamanın cinayet, zina ve faizden daha büyük günah olduğunu savundu.

 

İşte Cübbeli'nin tartışma yaratan o açıklaması:

 

'Din Allâh-u Teâlâ'ya ibadet ve kulluk demektir. Kulluğun en büyük göstergesi farz namazlardır. İmandan sonra en büyük farz namazdır. Şirkten sonra en büyük günah; ne adam öldürmektir, ne zinadır, ne de faizdir. En büyük günah namazın terkidir.'

 

ccc-004.JPG

 

 

'NAMAZ BU ÜMMETİN BAŞINA BELA EDİLDİ'

 

Cübbeli'nin bu açıklamaları vefat eden ünlü ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk'ün bir konuşmasını da tekrar gündeme getirdi.

Öztürk vefat etmeden kısa bir süre önce katıldığı bir Tv programında namazla ilgili konuşmuş ve ''Namaz bu ümmetin başının belasıdır'' demişti.

 

Öztürk şunları söylemişti:

 

''Çok değerli bir hocamız var. Fiilen hocam olmadı ama bende etkisi çok, halada Ankara İlahiyatta 80 küsür yaşında olmasına rağmen, yüksek lisansta dersler veriyor. Ne diyor biliyor musunuz? Namaz bu ümmetin başına bela edilmiştir. Çünkü…Bu ümmete yapılan, bütün kötülüklerde Namaz ve camii kullanıldı, alet ettiler.

Bunu muaviye başlattı. Uydurttuğu hadis adlı yalanlarla dini bütün insan hakları, zulme karşı mücadele, çalışkanlık, dürüstlük, okumak gibi bütün değerlerinden tecrit ederek, sadece namaz kılma dini haline getirdi. Bela buradadır.

 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.