Cübbeli, 'Namaz kılmayan öldürülebilir' diyen Ebubekir Sifil'e sahip çıktı! Caner Taslaman'a ağır sözler söyledi

Cübbeli, 'Namaz kılmayan öldürülebilir' diyen Ebubekir Sifil'e sahip çıktı! Caner Taslaman'a ağır sözler söyledi

Cübbeli Ahmet, CNN Türk'ün Caner Taslaman'ı programda görüş almak için ekranlara çıkartmasına sert tepki gösterdi.

Cübbeli Ahmet, Gülşen'in tutuklanması ile sonuçlanan sözleri sonrasında gündemde geniş yer bulan Ebubekir Sifil'in sözleri ile alakalı Caner Taslaman'a sert çıktı.

Cübbeli Ahmet, CNN Türk Tv'de yayımlanan bir programda Caner Taslaman'ın görüş için ekranlara çıkartılması konusunda sert açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cübbeli, "Türkiye'nin %80'i namaz kılmıyor hepsini öldürmek lâzım. dedi diye Ebubekir Sifil Hoca'ya iftira atan Caner Taslaman'ı şiddetle kınıyor ve Türkiye'de başta Diyânet olmak üzere hiçbir kurumda din adamı kalmamış gibi bu konuda bilgi sormak üzere Caner Taslaman'ı çıkaran CNN Türk'ü de tekdîr ediyorum. Zîrâ Caner Taslaman hiçbir İslâmî kaynağı Arapça metninden ilk kaynağından okuyup mânâ verecek bir ilme sahip değildir.

Hâl böyleyken din adına hüküm vermek bu adama mı kalmıştır? Ayrıca o kanalda mezhep imamlarımıza iftirâ ederek "O dönemin müctehidleri siyâsîlerin baskısı altında kalmışlardır." diye bir hezeyân savurmuştur.

Oysa İmâm-ı Âzâm Efendimiz kadılık makâmını kabul etmemek için hapislerde süründürülmüş ve şehâdetine sebep olmuştur. Ahmed ibni Hanbel yine o dönemin Mu'tezile rejiminin görüşlerine katılmadığı için 2,5 sene hapislerde eziyet çekmiştir kırbaçlanmıştır.

Müctehid imamlarımız asla tâviz vermemişlerdir. Eğer Diyânet yetkilileri bu konuşmayı duymadıkları için tepki vermedilerse yazıklar olsun. Yok eğer duydular da tepki vermedilerse iki kere yazıklar olsun." ifadelerini kullandı.

 

CANER TASLAMAN'DAN JET YANIT GELDİ

 

Cübbeli Ahmet ile Caner Taslaman arasında sosyal medya üzerinden başlayan tartışma sonrası Taslaman sosyal medya hesabından jet yanıt verdi.

Taslaman paylaşımında yarını işaret ederek ekledi, "Ben maçtayken Cübbeli ka... Şimdi Üsküpten misafirim Sinan ile takılıyoruz. Yarın hak ettiği cevabı alır. @c_ahmethoca" ifadelerini kullandı.

 

EBUBEKİR SİFİL NE DEMİŞTİ?

 

Daha önce deve sidiğinin içilebileceğini söyleyerek gündeme gelen İlahiyatçı Ebubekir Sifil, ortaya çıkan bir videoda namaz kılmayan kişinin uyarılara rağmen kılmamaya devam ettiği takdirde öldürülebileceğini söylemişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.