Cübbeli'den Ahmet Hakan'a edepsiz cevap!

Cübbeli'den Ahmet Hakan'a edepsiz cevap!

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan geçtiğimiz günlerde yayınladığı köşe yazısında, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün sosyal medyada dolaşan bir fotoğrafına çok sert eleştirilerde bulunmuştu.

Cübbeli Ahmet'in Menzil şeyhi Dıyaüddin'in protez kolunu öptüğü fotoğraf sosyal medyada gündem olmuş ve birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından eleştirilmişti.

Ahmet Hakan da köşe yazısında Cübbeli'nin o fotoğrafı için 'Cübbeli Ahmet protezperestlik yaparak gayri İslami bir tutum sergiledi' demişti.

Ahmet Hakan'ın yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

'Fotoğrafta Cübbeli Ahmet, bir protez kolu öpüyor.Protez kol, Birinci Dünya Savaşı’nda kolundan yaralanan bir şeyhin koluymuş.Ancak...Bu fotoğraf karesinde çok önemli başka bir ayrıntı daha var:Protez kolu, Cübbeli Ahmet’e doğru uzatan adamın tavrı...Cübbeli’ye doğru protez kolu uzatan adam, protez kola hiçbir kutsiyet atfetmeden ve gayet kayıtsız bir edayla elindeki cep telefonuyla oynuyor.Bu fotoğrafın anlattığı kıssadan benim çıkardığım hisse şudur:Cübbeli Ahmet... Protezperestlik yaparak gayri İslami bir tutum sergilerken...Telefonla oynayan adam... Proteze karşı gayet İslami bir tavır takınmıştır.Kısacası...Gerçek İslam, telefonla oynayan adamın İslam’ıdır.Ya da en azından bana öyle gelmektedir.'

'ÖPTÜKLERİNDEN TAPINAK DİZİLİRDİ'

Ahmet Hakan'ın köşe yazısında kendisini eleştirmesini hazmedemeyen Cübbeli Ahmet, Hakan'a edepsiz bir cevapla karşılık verdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Ahmet Hakan'ı bel altı vurmaya çalışan Cübbeli paylaşımında 'Öpmek, hürmet alametidir! Tapma nişanesi değildir! Eğer öyle olmasaydı Ahmet Hakan'ın öptüklerinden Nişantaşı'na kadar tapınaklar dizilirdi!' dedi.

İşte o paylaşım;

cubbeli-004.jpg

İşte argo söylemleri ile ön plana çıkmayı seven Cübbeli'nin sosyal medyada en çok dolaşan sözleri;

* 'Satranç tavladan da kumardan da beter. Satranç oynamaktansa ateşi tutmak daha hayırlı. Satranç oynayan kişi insanların en yalancısı. Oynayanlara ölürken kelime-i şahadet nasip olmayabilir. Satranç oynayan lanetlenmiştir. Oynayana bakan da domuz eti yiyen gibidir. Bu oyunları oynayacağınıza elinize tesbih alın, sübhanallah çekin'

* '14 Şubat Sevgililer Günü değil Zinakarlar günüdür.'

* 'Şifa Ayetleri' kitabında, Allah'ın ismini söyleyerek cinsel organa üfleyin ifadesi yer alıyor.

* 'Kadınların kızların okuması aman Yarabbi asla. Hele bluğ çağına gelmiş kızların erkeklerle birlikte okuması kadın kız olmaz fitnedir.'

* 'Nal-ı Şerif' denilen terliği giyenler Hz Muhammed'i rüyasında görür.' diyen ve din tüccarlığı yapan Cübbeli daha önce de Hz. Muhammed’in saçının yıkandığı suyu ve Noel kutlanmasının tehlikesi ile ilgili ürünleri piyasaya sürmüştü.

* 'Kur’an Müslümanlığı demek, dinsizlik demektir.'

* 'Benim bir hocam var ismini vermeyeyim. Büyük de bir alim ve hafızdır. İşte ben hapse girince gidip ona bir şeyler anlatmışlar adam da acaba demiş. Ondan sonra hocam 'biraz uzandım' diyor. Birisi geldi dikildi başıma diyor. Uyku ile uyanıklık arasında birisi 3 defa Cübbeli cennetliktir diye bağırdığını söylüyor. Şimdi bu nedir, müjdedir. Bunu benim duymamda müjdedir. Rüyalarda görülen iyi rüyalar birbirimiz hakkında müjdedir. İnanlara dünyada da müjde var. Dünyadaki müjde rüyadır. Bundan sonra birimiz hakkında ayet veya hadis gelmez geriye ne kaldı salih müjdeciler kaldı.'

erkek-003.jpg

as.jpg

cubbeli,.jpg

cubbeli-003.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum