Cübbeli’den flaş Perinçek çıkışı: Ona dua ediyorum*

Cübbeli’den flaş Perinçek çıkışı: Ona dua ediyorum*

Cübbeli Ahmet Hoca “aynı gemideyiz” diyerek Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e sahip çıktı ve “Ona dua ediyorum” dedi.

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in Ermeni Soykırımı yalanlarıyla mücadelesine dikkat çekerek, 'Bu adam memleketimizi devletimizi müdafaa etti. Ben ona teşekkür ediyorum, dua ediyorum' diye konuştu. Cübbeli Ahmet, 'Aynı gemideyiz' dedi.

Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet), 'Ermeni Soykırımı' yalanlarına değindi. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki zaferine dikkat çeken Ünlü, şunları söyledi:

"Doğu Perinçek Beyefendi'ye çok teşekkür ediyorum. Gittiler o zaman, Yaşar Okuyan filen, Avrupa Parlamentosu'nda Ermeni tasarısını reddettiler. Nasıl çalıştı, gayret etti, mekik diplomasisi yaptı ... Beniz sevmez diye biliyorum. Sevmesin. Ben tanışmadım, görüşmedim ama sevmez diye düşünüyorum. Tipten şekilden kaybediyorum. Ammavelakin bu adam gitti, Ermeni meselesinde vatanımızı devletimizi müdafaa etti, ben ona teşekkür ediyorum, dua ediyorum. Çünkü memleketimize milletimize bir fayda getirdiysen, tamam. İtikati şusu busu... Gerçi 'Ben ataist değilim, ben Müslümanım' dedi. Böyle bir beyanını da geçen de gördüm. Mühim değil. Velev ki vatanımıza milletimize sahip çıkan adam imansız olsun. O Allah'la arasındaki sorun. Ama biz aynı gemideyiz. Bu geminin deliklerini tamir edip su almaması için canımıza malımızla fedakarlık edeceğiz."

DİNİMİZİ DEĞİL, ÜSLUBUMUZU DEĞİŞTİRECEĞİZ

Veyis Ateş'in "Bundan 20 yıl sonra gençlik bambaşka bir yerde olacak. Ateizm, Deizm üç büyük dine rakip olabilecek. Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna Ahmet Mahmut Ünlü şu karşılığı verdi:

“İslamda güncelleme değil, dilimizi, üslubumuzu değiştirmemiz lazım. Oysa ayet aynı ayet, hadis aynı hadis. Adamına göre konuşmamız gerekiyor. Ateistle konuşma, deistle konuşmak farklıdır. Allah'a inananla vakit harcamamak lazım. Eskiden ne yapıyorduk, adamı görüp nasılsın, iyi misin, diye musafaha yaparken adamın yüzüğüne bakıp, "Bu ne kardeşim bu haram" diyorduk. Şimdi en mühimden başlayarak en önce inanması mecbur olanları söylüyoruz. Adam bugün ölse ahirette kafir, müşrik duruma düşmesin. İnsanın müslüman olmasa için ekseri değil asgari olanlarla ilgili artık bir şey geliştirmemiz lazım.”

ERDOĞAN: İSLAM’IN GÜNCELLENMESİNİN GEREKTİĞİNİ BİLEYECEK KADAR DA ACİZ BUNLAR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen yıl Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Cumhurbaşkanlıı Sarayı’nda açıklamalarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadınlar dayak yiyorlarsa şükretsinler" diyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı ve İlahiyatçı Nurettin Yıldız'a karşılık şunları söylemişti:

“Son günlerde bakıyorsunuz, birileri ortaya çıkıp da ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı kendince içtihatta bulunan kişiler çıkıyor ortaya. Anlamak mümkün değil. Yani bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada, farklı bir zamanda asırda yaşıyorlar. İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bileyecek kadar da aciz bunlar. İslam’ın hükümlerinin güncellenmesi vardır. Siz İslam’ı 14 -15 asır önceki hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız.”

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.