Cübbeli’den masallar: Ayılıp, ahiretten haber verdi!

Cübbeli’den masallar: Ayılıp, ahiretten haber verdi!

Cübbeli Ahmet Hoca diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün bu hafta yaptığı sohbette anlattıkları akıllara durgunluk verecek cinsten. Cübbeli, bir tanıdığının ölüm anında ayılıp ahretten haber verdiğini anlattı.

 

Cübbeli Ahmet Hoca, ya da Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin hocalarından ve sürekli konuşmaları ile gündemde kalmayı başaran bir hoca!

Cübbeli Ahmet bu haftanın sohbeti diye paylaştığı videoda akıllara zarar verecek hikaye anlatıyor.

Cübbeli Ahmet Hoca isimli sosyal medya hesabından paylaşılan videoda, Cübbeli bir cenaze evine taziyeye gittiğini ve bu taziyede şahit olduklarını anlatırken, bir kişinin ölüm döşeğinde ayılıp ahretten haber verdiğini anlattı.

İşte Cübbeli’nin anlattığı olay:

“Babası vefatına yakın komaya girmiş. Öldü zannetmişler. Bu arada komadaki hasta ayılmış. Kıyamet koptu demiş. Beni aldılar, her yerde namazdan sordular.

70 kere tevkif edildim.

Komadan çıkan adam ahretten haber vermeye devam ediyor.

Beni aldılar, 70 yerde tevkif edildim. (Tutuklandım) Her yerde bana namazı sordular. 2 rekat namazı abdestiz kıldığım ortaya çıktı. Ahirette hep namazı sordular, namazdan başka bir şey sormuyorlar.

“CEMAAT İLE NAMAZ KILINMAMASI SAVAŞ SEBEBİDİR”

Cübbeli, namazın cemaat ile kılınması gerektiğine vurgu yaparak, “Bir memleketin halkı cemaatle namazı terk etse İslam devlet ona savaş açar, ya cemaatle namaza başlayacaksınız, ya da savaş sebebidir”

AKLA ZİYAN SÖZLER

Cübbeli,” bir kişi 5 vakit namaz kılsa bile, cemaatle namaz kılmıyorsa delalettedir.” Diyor

Cübbeli sohbete şöyle devam ediyor:

Ayılıp ahretten haber veren kişi, komaya girince manevi alemde ona gösterdiler, o da ayıldı gördüklerini anlattı.

ÇOK TANINAN MEŞHUR BİRİNİN BABASI

Cübbeli ahretten haber veren kişinin ismini vermiyor ama, çok tanınan meşhur biri olduğunu ve herkesin tanıdığını söylüyor.

CÜBBELİ ANLATTIĞI BU MASALA SONRA DELİLLER UYDURUYOR

Cübbeli Ahmet dinlediği bu olayı anlatırken şahitlerin olduğunu ve bunun doğru olduğunu vurgulamakla kalmıyor, bu olaya delil olarak 3 tane hadis anlatıyor.

Nakil ve menkıbe ile din anlatmaya alışkanlık haline getiren Cübbeli, böyle önemle anlattığı ve ahretten haber geldiğini iddia ettiği olaya nedense bir tane bile ayeti delil olarak gösteremiyor. Kaynağı belli olmayan hadis diye (Hadis: Peygamberin söylediği iddia edilen sözler) gösterdiği deliller ise Kur’an ile tamamen çelişiyor.

İşte Cübbeli’nin ahretten haber veren o videosu:

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.