Cübbeli’den skandal sözler: İzmir’i Atatürk kurtarmadı, dualar ile kurtardık!

Cübbeli’den skandal sözler: İzmir’i Atatürk kurtarmadı, dualar ile kurtardık!

Türk Kurtuluş savaşını, Milli Mücadeleyi ve Atatürk’ün başarısını küçümsemek, değersiz göstermek için sözde din âlimlerinin uydurduğu masallara bir yenisi daha eklendi. Cübbeli, İzmir’in dualarla kurtulduğunu iddia etti.

Beyaz elbiseli, yeşil sarıklı evliyaların at üstünde yıldırım gibi gelerek Çanakkalde’de savaştığını ve Çanakkale savaşının bu şekilde kazanıldığını neredeyse bütün cemaat, tarikat şeyhleri anlatır. Burada amaçlanan kahraman Türk askerinin başarısını, Atatürk’ün askeri dehasını ve üstün öngörüsünü gölgelemek, küçümseyerek değersiz kılmaktır.

Nitekim bu kervana Cübbeli ismi ile tanınan İsmailağa cematinin hocalarından Ahmet Mahmut Ünlü’de katıldı. Cübbeli yaptığı konuşmada, İzmir'i Yunan İşgalinden askerlerimiz, halk ve (gönderme yaptığı Atatürk) değil şeyhlerin okuduğu (salatı tefriciyeler) dualar kurtardı dedi.

Cübbeli’nin Yunan’ı denize dökerek İzmir’i kurtaran şanlı ordumuz’un ve Atatürk’ün adını bile anmadığı konuşmada, akıllara ziyan şu cümleleri kullanması dikkat çekti. “İzmir Yunan işgalinden terficiye ile kurtarıldı. Millet sanıyor ki, bilmem kim kurtardı (Atatürk’ü kastediyor) Ne kiim kurtarması…

 

İşte Cübbeli’nin o skandal konuşması

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum