Cübbeli'nin o sözlerine 'Z' kuşağından tokat gibi yanıt! 'Bizden korkuyorlar'

Cübbeli'nin o sözlerine 'Z' kuşağından tokat gibi yanıt! 'Bizden korkuyorlar'

Cübbeli'nin "Elimde olsa seçme seçilme hakkını 40 yaşından sonraya veririm" sözlerine vatandaştan tepki geldi.

Cübbeli Ahmet ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, seçme ve seçilme yaşının 40 yaşının üstüne çıkarılması gerektiğini savunmuş, gençlere seçme hakkı bile verilmemesi gerektiğini söyleyerek "Ne seçilmesi ya, seçme hakkı bile verme 40'a kadar. Yaşasın görsün hayatın zorluklarını" demişti.

 

Ünlü şunları söylemişti:

 

"Benim elimde olsa seçme seçilme hakkını da 40 yaşından sonraya veririm. Hiç hayatta tecrübe görmemiş, Z kuşağı, Y kuşağı... Ne seçilmesi ya, seçme hakkı bile verme 40'a kadar. Yaşasın görsün hayatın zorluklarını. Çoluk çocuğa karışsın, mükellef olsun. Dünyanın kaç bucak olduğunu görsün. Sonra başına adam seçerken öyle karizmayla marizmayla olmaz. Allah günahsız kullarına 40 yaşından önce peygamberlik vermiyor, biz başımıza adam seçeceğiz."

 

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

 

Vatandaşlar Cübbeli'nin bu sözlerine tepki gösterdi.

Cübbeli Ahmet'in bu sözleri tamamen korkudan sarf ettiğini söyleyen vatandaş, "Kendisi yeni jenarasyon yani "Z" kuşağından korktuğu için böyle bir şey söylüyor çünkü o kadar güçlü bir şekilde geliyoruz ki, bir şeyleri değiştirebilecek güçteyiz, seçimde çok fazla rol oynayacak güçte olduğumuz için ve bu durum korku yarattığı için böyle diyor yoksa bu demokrasiye uyacak bir şey değil. Mantıksız bir şey katılmıyorum kesinlikle" dedi. 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.