Cuma hutbelerinde Atatürk adı neden geçmiyor! Şok gerçek ortaya çıktı

Cuma hutbelerinde Atatürk adı neden geçmiyor! Şok gerçek ortaya çıktı

Özel günlere denk gelen cuma hutbelerinde ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmaktan imtina eden Diyanet'in sebebi ortaya çıktı.

Diyanet'in 10 Kasım 2017'de cuma gününe denk gelen Atatürk'ü Anma Günü'nde cuma hutbesinde Atatürk'e yer vermemesi tepkilere neden olmuştu.

Bu tarihten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı özel günlere denk gelen cuma hutbelerinde ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmaktan imtina etmişti.

10 Kasım, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi önemli günlerde Mustafa Kemal Atatürk'ü hutbelerinde anmayan Diyanet'in bahanesi ortaya çıktı.

 

ATATÜRK'ÜN YASAKLADIĞI İDDİA EDİLDİ

 

Atatürk'ün 5 Mart 1924 tarihli kararname ile hutbelerde adından bahsedilmesini bizzat kendi imzası ile yasakladığı iddia edildi.

Yine tüm valiliklere gönderilen kararnamede kişilere değil, millete ve Cumhuriyet'e dua edilmesinin istendiği söyleniyor.

Tarihi belgenin 3 Mart 1924’te Hilafetin kaldırılmasının hemen ertesi günü yayınlandığı da iddiaların arasında yer alıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın cuma gününe denk gelmesi nedeniyle “Vatan Bize Emanettir” konulu bir hutbe hazırlanmış ancak hutbede Atatürk’e yer vermediği için eleştirilmişti.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Süper Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.