Cumhur İttifakı YSK'da! Erdoğan resmen aday

Cumhur İttifakı YSK'da! Erdoğan resmen aday

Başbakan Yıldırım ile Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan’ın adaylığı için birlikte başvuru yaptılar.

Başbakan Binali Yıldırım ile Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuru yaptı. Yüksek Seçim Kurulu çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Vatandaşlar Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi Türk bayrakları ile büyük bir coşkuyla karşıladı. Başbakan Yıldırım YSK önüne geldiğinde aracından indikten sonra vatandaşları selamladı. Vatandaşlar, “Ankara seninle gurur duyuyor” sloganları attı.

Başbakan Yıldırım'dan açıklama

“Biz, bu seçime en sağlam çatı altında giriyoruz. Bizim çatımız millettir, ittifakımız aziz milletimizledir. Bu ittifakın gerisinde Yenikapı ruhu vardır. Adayımızı belirlerken sadece ve sadece Türkiye'nin aydınlık geleceği, milletimizin refahı ve mutluluğu söz konusu olmuştur. Biz, birbirine kaybettirmeyi değil, topyekun Türkiye'nin kazanmasını esas alıyoruz. Dolayısıyla adayımızı, milletimizin işaret ettiği doğrultuda belirledik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın ortak adayı olarak seçimlere katılacak. MHP Genel Başkanı Bahçeli ile aldığımız bu kararın, ülkemiz, milletimiz, siyasi hayatımız ve adayımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yapılacak seçimlerin ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

MUHARREM İNCE İÇİN İLK YORUM

(Muharrem İnce sorusuna) Hayırlı olsun. Herkes kendi projesini için çalışacak. En doğru kararı millet verecektir.

İTTİFAK PROTOKOLÜNÜN DETAYLARI BELLİ OLDU

İttifak protokolü, 2 sayfadan oluşuyor. Metinde 'Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır' ifadeleri yer alıyor. Yerli ve milli vurgusunun yapılacağı protokolde, 2023 vurgusu ve 15 Temmuz sonrası yaşananlar da başlık olarak bulunacak. Cumhur İttifakı'na neden gerek duyulduğu ve bundan sonra yapılacaklar da protokolde yer alan diğer başlıklar olacak.

Cumhur İttifakı'nın protokol metninde, "Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadesi yer aldı. Protokolde yerli ve milli vurgusu yapıldı. 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekildi. Metinde 2023 vurgusu yapıldı.

AK Parti listelerinden seçime giren BBP ittifakta yer almasa da BBP ile ilgili bir cümle Cumhur İttifakı'nın protokolünde yer alacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.