Cumhur İttifakı'na Arınç provokasyonu

Cumhur İttifakı'na Arınç provokasyonu

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, MHP’lileri kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Manisa’da AK Partili Yunus Emre Belediyesi’nin 50’nci Yıl Mahallesi Çamlık Kültür ve Taziye Evi’nin açılışına katılan Bülent Arınç, Cumhur İttifakı’nda tartışma yaratacak ifadeler kullandı. Bülent Arınç’ın yaptığı konuşma sırasında bazı MHP’liler alanı terk ettiler. 

Manisa’da düzenlenen açılış törenine Manisa Valisi Ahmet Deniz, Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ile bazı AK Partili vekiller katıldı.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, Bülent Arınç, açılışı yapılan Horozköy’de hatıraları olduğunu, eski halini bildiğini, bölgenin modern bir komplekse dönüştüğünü belirtti. AK Partili Çerçi’yi, ‘tanıdığım en başarılı belediye başkanı’ diye tanımlayan Arınç, geçmişte Manisa’da AK Parti ile MHP’li belediye başkanlarının husumetlerini hatırlattı.

Bülent Arınç, Cumhur İttifakı’nın adayı MHP’li Cengiz Ergün için dikkat çeken ifadeler kullandı. MHP’li Cengiz Ergün’ün üçüncü döneminin dolacağını söyleyen Arınç, ‘Manisa’dan ayağını çeksin artık’ dedi. ‘Gerilme olursa kulağını çekeriz’ diyen Bülent Arınç, ‘bizim geleneğimizde hesap sormak var’ ifadelerini kullandı.

Arınç’ın sözlerine tepki gösteren bazı MHP’liler ise alandan ayrıldılar.

Bülent Arınç şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz beş yıl içinde büyükşehir belediye başkanı arkasını dönüp gidiyordu. Bizim Çerçi yüzünü dönse arkasına denk geliyor o da arkasını dönüyordu. Artık birbirlerine yüzlerini döndüler. Can ciğer kuzu sarması oldular. Geçmişten beri ne kadar da birbirlerine severlermiş, şimdi anlıyoruz.”

“MANİSA’DAN ÇEKSİN AYAĞINI ARTIK”

“Şimdi Çerçi ile büyükşehir belediye başkanı el ele verecekler, Horozköy'e hizmetin kaç katı gelir hesap edin. Eh beş yıl sonra Allah ömür verirse Çerçi mi gider büyükşehire, başkası mı kalır onu göreceğiz. Beş sene, 365 gün bin 500 günden fazla. Biz yarınımızı bilmiyoruz. Her şeyimiz Allah'ın elinde. Ama bundan sonra inşallah Mehmet Çerçi için büyükşehir belediye başkanlığı olmalı diye gönlümden de geçiriyorum. Oh, bu kadar hizmete bu yakışır kardeşim. Onun da (MHP'li Cengiz Ergün'ü kast ediyor) üç dönemi dolacak, o da gitsin İzmir'e büyükşehir belediye başkan adayı olsun. Manisa'dan çeksin ayağını artık. Manisa'da gerileme olursa kulağını çekeceğiz de mi? Niye yapmadın diye soracağız, niye burada bir eksiğin var diyeceğiz, niye geride kaldın diye hesap soracağız. Bizim geleneğimizde hesap sormak var. Bak bu Horozköy'ün ihtiyarları bu işi çok iyi bilirler. Hay mübarekler.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.