Cumhur İttifakı'nda Adana çatlağı! Erdoğan istiyor

Cumhur İttifakı'nda Adana çatlağı! Erdoğan istiyor

Ak Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) oluşturduğu Cumhur İttifakı’nda büyük bir kriz yaşanıyor. İşte haberin ayrıntıları;

Gazeteci – Yazar Muharrem Sarıkaya, yerel seçimlere ilişkin flaş bir yazı kaleme aldı ve AK Parti’nin Adana’yı istediğini ifade etti.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, yerel seçimlere ilişkin olarak, MHP'nin mevcut konumunu korumaya çalışacağını fakat Adana'yı AK Parti'nin de istediğini belirtti.

Muharrem Sarıkaya, AKP ile MHP'nin 24 Haziran'da gerçekleştirdiği ittifakın yerel seçimlerde de sürüp sürmeyeceğine ilişkin olarak "MHP’de AK Parti ile Cumhur İttifakı içinde olmanın kendileri açısından getirecekleri ile götüreceklerinin iyi hesaplanması gerektiğine de vurgu yapılıyor" ifadelerini kullandı.

MHP için "Öncelikle mevcudu korumanın peşinde. Yani, Adana, Mersin, Manisa’daki durumunu AKP ile konsolide etmenin çabasında olduğu açık" yorumunu yapan Sarıkaya, şöyle devam etti:

"Yani bir yerde 'Cumhur İttifakı ile gireceğim' diye eldekini de kaybetme olasılığına dikkat çekiliyor; bunun için Adana ve Mersin örneği veriliyor. Bu ilde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı geçen sandık CHP ile ittifak yaparak alan MHP’nin oyu son seçimde yüzde 11.1’e indi¸ İYİ Parti de kendisinden 2 puan fazla aldı. Bu kez CHP ile ittifak olanaksız, ayrıca Adana’yı AK Parti de istiyor. Mevcudu tutmanın yolu da 'Herkes elinde olanı korusun, iki partinin olmadığı yerlerde kim güçlüyse onu desteklesin' formülünü getirmek istiyor."

siyasetcafe.com

murat-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.