Cumhur İttifakı'nda Büyük Birlik çatlağı: Ankara ve İstanbul'a sürpriz adaylar

Cumhur İttifakı'nda Büyük Birlik çatlağı: Ankara ve İstanbul'a sürpriz adaylar

Cumhur İttifakı’nda Büyük Birlik Partisi çatlağı yaşanıyor. Mart 2019’da BBP’nin aday çıkaracağı iddia edildi.

Ankara Milletvekili Mustafa Destici’nin Genel Başkanlığı’nı yaptığı Büyük Birlik Partisi’nin 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’dan aday çıkaracağı iddia edildi. Daha önce Mustafa Destici ile Mehmet Özhaseki arasında ittifak kapsamında kritik bir görüşme gerçekleştirilmişti.

Odatv'de yer alan habere göre; 24 Haziran seçimlerinde ve sonrasında Cumhur İttifakı'na destek veren BBP, Ankara ve İstanbul’da belediye başkan adayı göstermeye hazırlanıyor. Mustafa Destici’nin sürpriz isimlere teklif götürdüğü iddia edildi.

Ülkü Ocakları'nda flaş değişim: Olcay Kılavuz görevi devretti

Ankara Milletvekili Destici, parti yöneticileri ve Ali Müfit Gürtüna ile bir araya geldi. Destici’nin, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna'ya yerel seçimlerde İstanbul’dan adaylık teklif ettiği kaydedildi.

Eski Başkan Gürtuna’nın ise tekliften memnun olduğu fakat bir haftalık süre istediği kaydedildi. Bilindiği üzere Gürtuna, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

Başkentte ise Büyük Birlik Partisi'nin yerel seçimler öncesi attığı adımlar dikkat çekti. Odatv'de yer alan habere göre; Destici, Ankara'da İbrahim Demir'i aday göstermeye hazırlanıyor.

İbrahim Demir daha önce Beypazarı'nda belediye başkanlığı yapmış ve görevini CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'a bırakmıştı. Demir'in adaylığı kabul etmesi durumunda Beypazarı'ndaki rekabetin Ankara'ya taşınabileceği iddia edildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.