Cumhur İttifakı'nda iller tamam sıra ilçelerde: MHP'den Çankaya sürprizi

Cumhur İttifakı'nda iller tamam sıra ilçelerde: MHP'den Çankaya sürprizi

Milliyetçi Hareket Partisi ile Ak Parti arasındaki ittifak görüşmeleri devam ediyor. İki partinin temsilcileri illerin ardından ilçelerde ittifakı görüşmeye başladı.

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi ittifak yapma kararı aldı. Yerel seçimlerde ittifak kararı alan iki partinin il bazında birbirlerine jestleri oldu. MHP jest yapıp aday çıkarmayacağı ve adaylarını çektiği illeri tek tek açıkladı. Ak Parti kanadından ise sadece jest yapılacağı resmi olarak ifade edildi fakat iller henüz açıklanmadı.

Gözler şimdi ise ilçelere çevrildi. İller için yapılan ittifak görüşmelerinin ardından MHP temsilcisi Sadir Durmaz ve AKP temsilcisi Özhaseki ilçeler bazında ittifak görüşmelerini sürdürmeye başladı. Hangi partinin hangi ilçede jest yapacağı merak konusu olurken, Bitlis’in Ahlet İlçesi AK Parti’ye bırakılırken, Bilecik’in Söğüt İlçesi’de MHP’ye bırakılacak.

MHP’li Belediye Başkanı’nın kardeşi Erdoğan’a hakaretten tutuklandı

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi’nin eski CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz ile de temas kurduğu iddia edildi. Eski Başkan Haydar Yılmaz ile partililer aracılığıyla temas kurulduğu, yüz yüze bir görüşmenin henüz gerçekleşmediği kaydedildi. Aynı zamanda Haydar Yılmaz’ın “MHP’den Çankaya Belediye Başkanlığı için adaylığı ile ilgili olarak “dolaylı taleplerini aktardığı” ifade ediliyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.