Cumhur İttifakı’nda serhat bilinmezliği: Iğdır ve Kars ne olacak?

Cumhur İttifakı’nda serhat bilinmezliği: Iğdır ve Kars ne olacak?

AK Parti ve MHP’nin yerel seçimler için son rutüşlarını yaptığı Cumhur İttifakı’nda Iğdır ve Kars’ta yaşanan bilinmezlik HDP’nin ekmeğine yağ sürüyor.

31 Mart 2019’da gerçekleşecek olan yerel seçimlerde AK Parti ve MHP 30 büyükşehirde Cumhur İttifakı çerçevesinde anlaşmışlardı. Buna göre MHP 27 büyükşehirde AK Parti’nin adayını destekleyeceklerini ilan etmiş ve buna karşılık olarak da Adana, Mersin ve Manisa’da MHP adaylarıyla seçime gireceklerini ifade etmişti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi olan Rize’de de jest olarak aday çıkarmayacaklarını açıklamış ve Osmaniye’de jest beklemediğini ifade etmişti.

SERHAT ŞEHİRLERİNDE DURUM KARIŞIK

Cumhur İttifakı’nda serhat şehirlerimiz ve MHP’nin ağırlığı olan Kars ve Iğdır’da ise farklı bir tablo oluştu.

AK Parti bu şehirlerde kendi adaylarını ilan etti ve arkasından da MHP kendi adaylarını açıkladı.

AK Parti Iğdır’da daha önce ANAP, Doğru Yol, Genç Parti, DSP, MHP gibi pek çok siyasi adresi gezmiş, aday olmuş, milletvekilliği yapmış olan Adil Aşırım’ı Belediye Başkanı olarak ilan ederken, MHP ise Iğdır’ın çok yakından tanıdığı ve sevdiği bir isim olan İsa Yaşar Tezel’i adaylığını açıkladı.

MHP adayı Tezel, adaylığı ilan edildiği günden beri çalışmalarına başlamış ve 1 aydır Iğdır’ı karış karış geziyor, seçmenin nabzını tutuyor. AK Parti adayı olan Adil Aşırım ise 2 gün Iğdır’a uğramış soluğu Ankara’da almış kendi adaylığını kazanamayacağını bile bile korumanın telaşında.

Iğdır’ı 2014’deki yerel seçimlerde MHP’yi kıl payı bir fark ile geçen HDP kazanmıştı.

HDP’li Başkan bu süre zarfında Iğdır’ın demografik yapısını değiştirmek için yoğun bir çaba sarfetmiş ve serhat şehrimizi PKK’nın terörist faaliyetlerine açık hale gelmesini sağlamıştı.

Son günlerde Iğdır’dan gelen şehit haberlerimiz ve PKK saldırıları yaşanan tablonun vehametini daha ağır bir şekilde ortaya koymakta iken, Iğdır’ın geleceği için Cumhur İttifakı çerçevesinde sağlam bir birlikteliğin önemi daha şiddetli şekilde öne çıkmakta.

MHP KARS VE IĞDIR’DA DESTEK İSTİYOR

Kulislerden edindiğimiz bilgilere göre MHP Genel Merkezi Cumhur İttifakı’nın daha sağlam bir hale gelmesi ve Kars ile Iğdır’ın HDP’nin eline geçmemesi için AK Parti’den “jest” değil, Türkiye’nin gerçeklerine uygun bir adım bekliyor ve görüşmelerde de bu durum açıkça dillendirilmiş.

Ancak, AK Parti içerisindeki bir takım lobilerin uğraşlarıyla ortada açık bir tablo var iken henüz bir karara varabilmiş değil, açıkça ayak sürüdüğü görülüyor.

PKK güdümündeki HDP ise yaşanan bu bilinmezliğin üzerinden serhat şehirlerimizde yeniden fink atmaya çalışıyor.

1 Nisan 2019’da serhat şehirlerimizin terör örgütü PKK’nın oyuncağı haline gelmemesi için umarız bu bilinmezlik son bulur, X + Y = Z olur.

 

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum