Cumhur İttifakı’nda son kulisler: MHP’ye bakanlık yok!

Cumhur İttifakı’nda son kulisler: MHP’ye bakanlık yok!

AK Parti ve MHP’den oluşan BBP’nin de destek verdiği Cumhur İttifakı’nın, TBMM yönetiminin yanı sıra komisyonların oluşumunda da iş birliği yapacağı belirtildi.

MECLİS BAŞKANI MHP’DEN

Seçimler için AKP ve MHP’nin“Cumhur İttifakı” adı altında yaptıkları iş birliğinin yeni dönemde de süreceği gündeme geldi. İttifakın, 24 Haziran seçimlerinden sonraki yeni yapılanmada MHP’li bazı isimlere yer verilerek devam ettirileceği tartışılıyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “İş birliğimiz seçimlerden sonraki 5 yıllık süreci de kapsayacak” sözlerinden hareketle, AKP kulislerinde “Meclis Başkanı MHP’li bir isim olabilir” yorumları yapılıyor.

BAHÇELİ SOĞUK BAKIYOR

Türkiye gazetesinde Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre; TBMM yönetiminin yanı sıra, komisyonların oluşumunda da birlikte hareket ederek yasama çalışmalarında muhalefet engelinin aşılması hedefleniyor.

Yeni hükûmet sisteminde, MHP’li bir ismin kabinede yer almasının düşük ihtimal olduğu değerlendirilirken, Bahçeli’nin de bu konuya soğuk baktığı ifade ediliyor. Ancak bürokrasideki yapılanmada MHP kökenli isimlerle çalışılabileceği belirtiliyor. AKP kulislerinde yapılan değerlendirmelerde, MHP tabanında da, hem yeni Meclis yapısında hem de bürokraside MHP kökenli isimlere yer verilmesi beklentisi olduğu, bu taleplerin AKP yönetimi tarafından dikkate alınacağı belirtiliyor.

BİNALİ YILDIRIM’IN DURUMU

Öte yandan, Başbakan Binali Yıldırım’la ilgili “Cumhurbaşkanı yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı” olabileceği şeklinde kulislerde yapılan değerlendirmelere bir yenisi daha eklendi.

AKP kulislerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürpriz bir kararla Yıldırım’ı milletvekili listesine koyabileceği ve seçim sonrasında oluşacak yeni yapıda Meclis Başkanı olarak değerlendirileceği konuşuluyor. Fakat Yıldırım’ın Meclis Başkanı yapılacağı düşük ihtimal olarak görülüyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.