Cumhurbaşkanı açıkladı: Türkiye 3 kıtanın sağlık merkezi olacak

Cumhurbaşkanı açıkladı: Türkiye 3 kıtanın sağlık merkezi olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal Dr.Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, “Korona virüsle örnek mücadelemiz sağlık turizminde Türkiye’nin önünde yeni bir pencere açmıştır. Hedefimiz Türkiye’yi 3 kıtanın sağlık merkezi yapmak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Açılış Törenine katıldı. Törene aynı zamanda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada, “1987 yılında 150 yataklı bir devlet hastanesi olarak hizmete açılan hastanemiz, zamanla yetersiz hale gelmiştir. Ayrıca eski hastanenin depreme dayanıksız olduğu belirlenmişti. Biz de İstanbul Sismik Riskin Azaltılması projesi kapsamında, eski hastanemizi yıktık, yerine de ileri teknolojiye sahip, yatak kapasitesi daha yüksek altyapı bakımından güçlü bir sağlık tesisi inşa etmeye karar verdik. Hastanemiz 145'i yoğun bakım olmak üzer toplam bin 105 yatak kapasitesine sahip. Hastane, bina zemininde bulunan 855 adet izolatörle İstanbul'un depreme en hazırlıklı en dayanıklı tesislerinden birisi olmuştur. Donanımıyla altyapısıyla kendi alanında öncülerinden olan hastanemizde yıllık 3.5 milyon hastanın ayakta,150 bin hastanın yatarak tedavi görmesini planlıyoruz. Burada kanser cerrahisi başta olmak üzere senede 100 bin ameliyat yapılmasını öngörüyoruz. Hastanemiz, 150 yataklı onkoloji hastanesiyle daha da büyüteceğiz. Böylece yatak kapasitesini 1250'ye poliklinik sayısını 250'ye çıkarmış olacağız” dedi.

 

“TÜRKİYE’Yİ 3 KITANIN SAĞLIK MERKEZİ YAPACAĞIZ”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Dünya genelinde yaklaşık 550 bin kişinin hayatına mal olan Covid-19 bize sağlığın ve sağlık altyapısının önemini bir kez daha gösterdi. Salgına en gelişmiş ülkeler dahil çoğu devlet hazırlıksız yakalanmıştır. Aldığımız tedbirler ve geliştirdiğimiz yöntemler sayesinde salgını en düşük can kaybı oranıyla atlatan ülkeler arasında yer aldık. Korona virüsle mücadelemize Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesinin de çok büyük katkıları oldu. Hiçbir vatandaşımızı hastane kapısından geri çevirmedik. İnsanların ilgisizlikten öldüğü, sağlık çalışanlarının maske bile bulamadığı görüntülerin hiçbiri ülkemizde yaşanmadı. Maddi imkanı ne olursa olsun 83 milyonun her bir ferdine birinci sınıf sağlık hizmeti sağladık. Dünyanın 138 ülkesine tıbbi teçhizat ve malzeme desteği gönderdik.

 

Türk mühendisleri tarafından geliştirilip Türk firmalarınca üretilen solunum cihazlarını da yapmış olduk. Şimdi bu cihazların ihracatını gerçekleştiriyoruz. Bugün kendi hastanelerimizin yanı sıra Brezilya'dan Somali'ye kadar birçok kıtada Türk malı solunum cihazları kullanılmaya başlandı. Korona virüsle örnek mücadelemiz sağlık turizminde Türkiye'nin önünde yeni bir fırsat penceresi açmıştır. Türkiye'yi 3 kıtanın sağlık merkezi yapma hedefimizde kararlıyız” diye konuştu.

 

ASKER UĞURLAMALARINDAKİ TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan kalabalık asker uğurlama törenleri hakkında konuşarak, “Asker uğurlama törenleri ve taziyeler başta olmak üzere istenmeyen görüntülere şahit olabiliyoruz. Böyle bir yaklaşım olmaz. Asker uğurlama derken arkadaşınızı zehirliyorsunuz. Valime de söyledim. ‘İstanbul'da kesinlikle bunlara müsaade etmeyeceksiniz. Böyle bir uğurlama olduğu anda toparlayın götürün.' dedim. Çünkü biz bu insanları kenarda köşede yürürken bulmadık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda, "Bizim şehir hastanelerimiz Avrupa'da bir numaradır. Dünyada ise sayılıdır" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan hastanede tedavi gören 4 yaşındaki Abdülkadir ile de bir süre sohbet etti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekilerin kurdele kesmesiyle hastanenin açılışı gerçekleştirildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  daha sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu ve Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası Açılış Töreni'ne katıldı. Açılış kurdelesini Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve diğer davetliler kesti. Erdoğan, açılışı yapılan binanın ülkeye, şehre ve millete hayırlı olmasını dileyerek, bünyesinde Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Mali Suçları Araştırma Kurulu ve Büyük Mükellefler Vergi Dairesi gibi birimlerin yer aldığı eserin ülkeye kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik etti.

SADECE HAZİRAN AYIN BİN 421 YENİ SANAYİ İŞLETMESİ KURULDU

Haziran'da sanayideki elektrik tüketimi Mayıs'a göre yüzde 36 daha fazla gerçekleştiğini dile getiren Erdoğan, "İmalat sanayisinde kapasite kullanım oranları 65,8'e kadar çıktı. Ekonomik güven endeksi 73,5 ve reel kesim güven endeksi 89,8 seviyesine geldi. Satın alma yöneticileri endeksi Haziran'da son 28 ayın zirvesi olan 53,9'a yükselerek ekonomik faaliyetlerdeki genişlemeyi teyit etti. Bu veriyle G-20 ülkelerinin tamamını geride bıraktık. Bir diğer önemli gösterge de müteşebbislik iştahını gösteren sanayi sicil verileridir. Bu yılın ilk yarısında sanayi siciline 7 bine yakın yeni işletme kaydoldu. Sadece Haziran ayında bin 421 yeni sanayi işletmesi kuruldu. Bu sayı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 91 daha fazladır. Yılın ilk 6 ayında Kocaeli, Manisa Muradiye, Kütahya Seramik, Antalya Korkuteli Mermer İhtisas, Tekirdağ Marmara Ereğlisi, Hakkari Yüksekova organize sanayi bölgeleri kuruldu" ifadelerini kullandı. 

 

“ENFLASYONU TEK HANELİ RAKAMLARA DÜŞECEK"

Enflasyonu 2018 Ekim'deki yüzde 25 seviyesinden geçen yıl sonu itibarıyla yüzde 11,8 düzeyine kadar gerilettiklerini sözlerine ekleyen Erdoğan, "Şu anda da yıllık yüzde 12,6 seviyesinde olan enflasyonu, en kısa sürede tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız ve bunu da başaracağız. Faizlerdeki düşüş, otomobilden konuta, tüm piyasalarda belirgin bir canlandırmayı da beraberinde getirdi. Bakın şu anda özellikle konut satışlarında ciddi bir patlama var. Otomotiv sektöründe ciddi bir patlama var. Sulamadan enerjiye, ulaşımdan sağlığa geniş bir alanda ardı ardına yaptığımız açılış törenleri de ülkemizin kalkınma mücadelesindeki azmin ifadeleridir. Önümüzde hizmete hazır hale gelmiş eserleri tüm yaz ve sonbahar boyunca sürecek bir açılış takvimi var. Durmak yok yola devam. Bu parolayla ülkemize ve milletimize yaptığımız hizmetleri kesintisiz sürdürmekte kararlıyız" dedi.



"BURASI ÇOK CİDDİ BİR ÇEKİM ALANI HALİNE GELECEK"

Konuşmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir tablo hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından yaptığı konuşmada ise, "Bu muhteşem güzel eser Başbakanlığım döneminde İstanbul Finans Merkezi olarak buraları ilan ettiğim zaman birileri buna inanmamıştı. Çok zaman kaybettik. Şimdi İstanbul Finans Merkezi'nin ilk tamamlanmış eserini bugün bu şekilde açıyoruz. Ardından da Merkez Bankası'ndan Ziraat Bankası'na diğer bankalara varıncaya kadar hepsi şu anda yükseliyorlar. Bunlar bittiği anda da bu bölge tamamıyla gerçekten dünyada nadide bir finans merkezi olarak dünyaya göz kırpacak. Burası çok ciddi bir çekim alanı haline gelecek. Rabbim hayreylesin. İnşallah o günü de birlikte yaşamayı da bizlere nasip etsin" ifadelerine yer verdi.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.