Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Kuru çok fazla konuşuyoruz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Kuru çok fazla konuşuyoruz

Kamu kesiminin rahat hatta Hazine'nin gereğinden fazla rahat olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, “Türkiye kur riskini azaltan bir yol izliyor, bunu Merkez'de teşvik ediyor. Ayrıca kuru çok fazla konuştuğumuzu da düşünüyorum" dedi.

Bir televizyon programında gündeme yönelik sorulara yanıt veren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem Cemil Ertem, Merkez Bankası'nın elindeki araç setinin başka kimsede olmadığının altını çizerek, “Kimse Merkez Bankasının yerine kendini koyarak yorum yapmasın” dedi.

Ertem açıklamalarında, Merkez Bankası'nın bir kur hedeflemesi yapmadığını belirterek, "Dolayısıyla Merkez'in aldığı önlemler bir kur hedefiyle yapılmıyor. Merkez Bankası zaten kur etkisi olsun diye başlamıyor, enflasyon doğrultusunda adım atıyor, bunda da başarılı oluyor. Banka reel sektörü kur etkisinden korumaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

-“TÜRKİYE KUR RİSKİNİ AZALTAN BİR YOL İZLİYOR”-

Kamu kesiminin rahat hatta Hazine'nin gereğinden fazla rahat olduğuna değinen Cemil Ertem, " Türkiye kur riskini azaltan bir yol izliyor, bunu Merkez'de teşvik ediyor. Ayrıca kuru çok fazla konuştuğumuzu da düşünüyorum" dedi.

Merkez Bankası'nın enflasyon bağlamında her türlü önlemi alabileceğini vurgulayan Cemil Ertem, Merkez'in Para Politikası Kurulu'na gerek olmadan her adımı atabileceğini ifade etti.

-“HER AN HER ŞEY OLABİLİR”-

"Kirli haberlerle spekülatif adımlar atanın da Merkez Bankası elini kırar" diye konuşan Ertem, " Her an her şey olabilir" dedi.

Merkez Bankası'nın elindeki araç setinin kimsede olmadığını ifade eden Ertem, "Kimse Merkez Bankasının yerine kendini koyarak yorum yapmasın. Merkez Bankası çok esnek para politikası uyguluyor, 14 Aralık'tan önce de MB pozisyon alır, alıyor da zaten. Şimdiye kadar attığı adımlar da kur hedefi için değil, enflasyon ve reel sektörü korumak için attığı adımlar" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.