Cumhurbaşkanı Başdanışmanından ROK'A :Ahlaksız aşağılık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanından ROK'A :Ahlaksız aşağılık

Boşnakları inciten sözleriyle ekranlardan bir süre uzaklaştırılan ve tüm tepkilere rağmen geri dönen ROK'a bir kınama da Hidayet Türkoğlu'ndan geldi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, geçen sene televizyonda Boşnaklara “Kusturmalı Boşnak S..” sözleriyle sözleriyle tepki toplayan ve Boşnaklara hakaret ettiği belirtilen Rasim Ozan Kütahyalı için açıklamalarda bulunarak, "Beyaz TV'nin bu şahsı, layık olduğu çukura geri göndermesi gerekir" dedi.

 

Beyaz TV'deki spor programında sarf ettiği sözlerle Boşnaklara hakaret ettiği iddiasıyla "Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı, geçtiğimiz günlerde Boşnakların ekranlara dönmemesi için kampanya başlattığı Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programına dönmüştü. Kütahyalı'nın, Beyaz TV ekranlarına geri dönmesi kamuoyundan tepki gördü.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu da, Rasim Ozan Kütahyalı için;

"Boşnak ve Türk halkının vicdanında müebbete mahkum olan, ahlaksız, aşağılık ve özrü mümkün olmayan hakaretin sahibi ..."

yorumunu yaptı ve programa yeniden çıkarılmasıyla ilgili televizyon kanalında da tepki gösterdi.

"Beyaz TV'nin derhal bu hatadan dönmesi gerekir"


Türkoğlu sosyal medya hesabından "Boşnak ve Türk halkının vicdanında müebbete mahkum olan, ahlaksız, aşağılık ve özrü mümkün olmayan hakaretin sahibi Rasim Ozan Kütahyalı'nın ekran karşısına çıkarılması nasıl bir garabettir, akıl tutulmasıdır. Beyaz TV'nin derhal bu hatadan dönmesi ve bu şahsı, layık olduğu çukura geri göndermesi gerekir." ifadelerini kullandı.


Kütayhalı'nın tekrar ekranlara dönmesine bir tepki de MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı göstermiş ve “Ömür boyu peşindeyim” ifadelerini kullanmıştı.

 

İLGİLİ İÇERİK; 

omur-boyu.JPG

Siyasetcafe.com

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.