Cumhurbaşkanı Başdanışmanından şok açıklamalar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanından şok açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Ertem, Merkez Bankası hakkında şok açıklamalarda kullandı ve her an her şeyin olabileceğini söyledi. İşte o şok açıklamalar ve haberin ayrıntıları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanlarından Cemil Ertem, bir televizyon kanalının canlı yayınında yaptığı açıklamalar ile herkesi şaşkına çevirdi ve gündeme oturdu.

Başdanışman Cemil Ertem canlı yayında, Dolar ve Euro’daki hareketlilik sonrası Merkez Bankası'nın neler yapabileceğine yönelik olarak şu açıklamayı yaptı:

“Merkez Bankası kur hedeflemesi değil enflasyon hedeflemesi yapıyor. Türkiye kur riskini azaltan bir yol izliyor. Merkez Bankası'nın araç bağımsızlığı sonsuzdur. Spekülasyon için Merkez Bankası'na el uzatanların Merkez Bankası elini kırar. Merkez Bankası her adımı atmakta özgür, her an her şey olabilir. Merkez Bankası 14 Aralık'ta da gereğini yapacaktır. Oraya gerek olmadan da Merkez Bankası pozisyonunu alır. dalgalı kur rejiminde kur hedefleri yoktur. Bu kur volatilitesi Merkez Bankası'nın son enflasyon raporundaki hedefleri bozarsa adım atar.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.