Cumhurbaşkanı canlı yayında konuşuyor

Cumhurbaşkanı canlı yayında konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündem ile ilgili önemli açıklamalar yapıyor

Cumhurbaşkanı Suriye olayları ile ilgili konuşuyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir göç dalgasını kaldıracak durumda değiliz

 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sayın Putin'e 'Bizim önümüzden çekilin bizi rejimle baş başa bırakın' dedim.

İdlib'deki şehit sayımız 36.

2100'ün üzerinde rejim askeri öldürüldü.

Merkel söz verdiği parayı göndermedi. "25 Milyon gönderecekti, ben de mültecileri size gönderelim ben 100 milyon euro vereyim size dedim"

 

Suriye'de ne işimiz var diye soranlara: " Bizim gidecek başka yerimiz yok."

Yarın sabah askerimizi çeksek mutlu mu uyanacağız? Mücadele ettiğimiz herkes bizi mi alkışlayacak? Ülkemizdeki milyonlarca Suriyeli güle oynaya evlerine dönüp başlangıç mı yapacaklar? Yoksa sorunlar biz soluklanmadan sınırlarımıza dayandığını mı göreceğiz? Türkiye'yi yola getireceğini getiren güçler karşımıza yeni taleplerle mi çıkacak?

Dün liderlerle görüşmelerimiz oldu ana muhalefet lideri hariç. Ben onu arayacakmışım. 

Milletimiz bize kayıtsız şartsız destek veriyor. Biz de bu mücadelemize devam edeceğiz. Sınırımızda 30 km güvenli alan oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor.

 

Ne Rusya ne ABD verdiği sözleri tutmadı. Biz gereğini yapıyoruz. Teröristler her fırsatta bize saldırıyor. İdlibde mutabakatlara uyulmadı. Sivil yerleşim yerleri yerle bir edilirken seslerini çıkarmayanlar bizim huzuru koruma çabalarımıza ateşle karşılık veriyorlar.

 

Hiçbiri samimi değil. Görüyoruz. Rejim çok ciddi manada silah alırken kimse Türkiye'ye destek vermiyor özellikle mültecilerle ilgili. Biz aylarca önce dedik kapıları açacağız diye. İnanmadılar. Yaklaşık 18 bin kişi oldu kapıları zorlayıp geçenler. Biz bu kapıları bundan sonra da kapatmayacağız ve bu devam edecek. 

 

Avrupa Birliği'nin sözünü tutması lazım. Biz bu kadar mülteciyi beslemek zorunda değiliz. Dürüstseniz paylaşımda bulunacaksınız, yoksa kapıları açarız. Hep yaptığımız gibi bu mücadeleyi mutlaka başarıya ulaştıracağız.

 

Mühimmatta en ileri teknolojiye sahip olanı üreteceğiz. Bunlar bize ilk iktidara geldiğimize İHA'yı vermediler. Biz yaptık Sİha'yı hiç vermediler. Onu da yaptık. Şimdi de en üst olanı Akıncı'yı yapıyoruz. Seri üretim izin hazırlıklar devam ediyor. Şimdi de insansız denizaltını yapacağız. Çalışmalar yapılıyor.

Türkiye 2013 yılından beri yaşadığı ekonomik sıkıntılarını çözme yolunda kararı adımlarla ilerliyoruz. Turizmde 2019 yılını rekorla kapadık. Turist sayısı 52 milyona yaklaştı. Bu yılın ocak ayında da rekora imza attık. Geçen yılın aynı ayına göre %16 arttı.

 

İhracatımız 180,7 milyar dolara yükseldi.  Böylelikle ekonomimizi 2019'un son çeyreğinde yüzde 6 büyütmeyi başardık. Türkiye'nin küçükleceği söylenen 2019'u neredeyse yüzde 1 büyüme ile kapatarak şom ağızlılara cevabını verdik.

 

Ocak ayında konut satışları %56, otomobil satışları %100'ün üzerinde arttı. Şubat ayında ekonomik güven endeksi 97,5'a, kapasita kullanım oranı %76'ya yükseldi. Bu rakamlar ekonomide başarının göstergesidir. Olumsuz gelişmelere rağmen yakaladığımız bu ivmeyi sürdürmeye kararlıyız. Bu yıl için %5 büyüme oranını yakalayacağız. %6 olursa şaşırmayın. Bizi izlemeye devam etsinler diyoruz.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.