Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 büyükelçi için talimat verdi! 'Türkiye'yi terk edecekler'

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 büyükelçi için talimat verdi! 'Türkiye'yi terk edecekler'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 büyükelçi için 'Ben gerekli talimatı verdim. İstenmeyen adam ilan edilecekler. Türkiye'yi anlamadıkları gün Türkiye'yi terk edecekler.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de, Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

'Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi' diyerek 10 büyükelçiye tepki gösteren Erdoğan, "Kimse Dışişleri Bakanlığına gelip talimat veremez. Ben gerekli talimatı verdim. İstenmeyen adam ilan edilecekler. Türkiye'yi anlamadıkları gün Türkiye'yi terk edecekler." ifadelerini kullandı. 

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

 

"Sermayenin milliyeti, inancı olmaz. Büyümemize katkı sağlayacak herkese kapılarımız da, yüreğimiz de sonuna kadar açıktır. Bu anlayış ile salgın döneminde yeniden yapılanan lojistik sisteminde kendimizi en üste çıkarmak istiyoruz.

Cari açığın azalması ve ülkenin kazancının artması milletimizin zenginleşmesi demektir. Bu milletimizin kurtuluş reçetesidir. Kurulan her fabrika ile, ortaya çıkan istihdam ile ülkemiz hedeflerine adım adım yaklaşmaktadır.

3 milyar doları geçen 106 kalem eserin toplu açılışını yapıyoruz.

Sağlıkta 112 acil merkezini hizmete açıyoruz. TOKİ tarafından yapılan kapalı otopark ve Eskişehir Millet Bahçesi'nin resmi açılışlarını da bugün gerçekleştiriyoruz.

1250 ve 1500 yataklı iki ayrı yurdun açılışını da bugün yapıyoruz. Bu eserlerin şehrimiz ve size hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımları şehrimize kazandıran bakanlıklarımızı, firmalarımızı tebrik ediyorum. Eskişehir'imizi yatırımlarla, hizmetlerle donatmaya devam edeceğiz. Değerli kardeşlerim ülkeye hizmet etmek nasip işidir. Rabbim bize 19 yıldır ülkeye hizmet etmeyi nasip etti.

 

"İÇERDE VE DIŞARDAKİ İFTİRA, YALAN VE ÇARPITMA RÜZGARLARININ ÜSTESİNDEN GELDİK"


Türkiye'yi tarihimizin en büyük demokratik reformları vekalkınma reformları ile sözü en çok dinlenen ülkeler arasına dahil ettik. Bunun için çok büyük bedeller ödedik. Yeri geldi vesayetin dayatmaları ile karşı karşı kaldık, yeri geldi teröristlerin saldırıları ile karşılaştık, yeri geldi darbecilerin silahları ile burun buruna geldik. Yeri geldi içerde ve dışarıdaki iftira, yalan ve çarpıtma rüzgarına karşılaştık. Hepsinin de üstesinden geldik.

 

2023 MESAJI


Ülkemizi kendi çizdikleri siyasi ve ekonomik çizgisinin dışına çıkartmak istemeyenlere rağmen 2023 hedeflerimizin eşiğindeyiz.

Zorluklar karşısında pes etmeyeceğiz. İBB başkanlığım zamanında bizi demir parmaklıklar ardına koyanlar vazgeçeceğimizi sandılar. Terör nice şer güçler aynı şer gayeyle harekete geçildi.

 

"NASIL 19 YILDIR BU ÜLKEYİ YEM ETMEDİYSEK, BU DEFA DA AYNI ŞEYİ YAPACAĞIZ"


Ekonomide de sıkıştırılmaya çalıştık. Bu oyunu kuranlar niyetlerini de gizlemeye gerek duymuyor. Türkiyeyi zora sokarak siyasi iktidarı değiştirmeye çalışanların amaçları, ülkemizin menfaatlerini korumak değilir. ama biz nasıl 19 yıldır bu ülkeyi yem etmediysek, kursaklarında bıraktıysak bu defa da aynı şeyi yapacağız.

Bizi demir parmaklıklar arkasına koyanlar mücadeleden kaçacağımızı sandılar. 2002'de göreve geldiğimizde bize her türlü engeli çıkaranlar da aynı hevese kapılmışlardı. Ekonomide sıkıştırılmaya çalışıldığımız tablo asla Türkiye'nin gerçek yerini göstermiyor. Türkiye'yi diplomasi ve ekonomide zora sokarak iktidarı değiştirmeyi planladıklarını söyleyenlerin amaçları herhalde ülkemizin menfaatlerini korumak değildir. Bunların vaatleri ile efelenenlerin de ülkeye hizmet etme derdinde olmadıkları ortadadır. Bunların bu defa da heveslerini kursaklarında bırakacağız.

Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir. Ama elde edeceğimiz kazançlar nesiller boyu devam edecektir. Her yola, her tünele karşı çıkanların milleti refaha kavuşturmak gibi bir derdi olabilir mi?

Muhalefet diyor ki; iktidara gelince devletin uçaklarını satacaklarmış. Siz ülkenin neyi var neyi yok onları elden çıkartmak için uğraşıyorsunuz. Kendi kin ve nefretleri içinde debelenip duruyorlar. Biz dünyanın en büyük projelerini yaparken, ülkeyi ölmüş bitmiş gibi bin dereden su getiriyorlar. Biz de onların su getirdiklere yollara projeler döşüyoruz.

Biz gelince uçakları satacağız diyorlar. Biz ise almaya devam edeceğiz.

Dışardan kulaklarına üflenen sufleleri tekrarlayarak ülkenin ve milletin hayrı için yapılan her işe engel olmak. İzlenen her politikayı zayıflatmak. öyle ki sırf bizi engellemek için terör örgütleri ve darbecilerle yan yana yürüdüler.

 

"YASİN BÖRÜ'YÜ ÖLDÜRENLER SELO DEĞİL MİYDİ?


Bunlar terörist Selo ile beraber olurlar. Bunlarda ar yok! Yasin Börü'yü öldürenler Selo değil miydi? Şimdi bunlar Selo'yu çıkarmanın peşinde. Yargı ne derse o. Çıkaramayacaksınız! Eşi televizyona çıkmış, 'Benim çocuklarım masum diyor.' Seninkiler masum da toprağın altındaki Yasin Börü masum değil mi? Sen anasın da Yasin'in anası ana değil mi?

 

"KAVALA DEDİĞİN SOROS'UN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ"


Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala, Kavala... Kavala dediğin Soros'un Türkiye büyükelçisi. Siz burayı ne zannediyorsunuz ya. Burası Türkiye. Zannettiğiniz gibi burası kabile devleti değil. Burası anlı şanlı Türkiye.

 

"TALİMAT VERDİM, İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLECEKLER"


Kimse Dışişleri Bakanlığına gelip talimat veremez. Ben gerekli talimatı verdim. İstenmeyen adam ilan edilecekler. Türkiye'yi anlamadıkları gün Türkiye'yi terk edecekler.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.