Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte 2022 memur ve emekli maaşları

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte 2022 memur ve emekli maaşları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Yeni yılın ilk Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi.

Yaklaşık 3 saat süren kritik toplantının ardından Erdoğan, millete sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

 

Son iki yıla damgasını vuran salgının ve onun tetiklediği ekonomik sorunların dünyayla birlikte ülkemizi de bir süre daha olumsuz etkileyeceği gözüküyor.

Salgının ekonomiler üzerindeki baskısının artmasına rağmen Türkiye geçen yıl ihracatta rekor kırdı. 225 milyar dolarlık ihracatla küresel ihracatta ilk kez yüzde 1'den fazla pay aldık.

20 yıl önce 88 milyar doları bulmayan dış ticaret hacmimiz 500 milyar dolar sınırına dayandı.

Ülkemizin kalkınma alt yapısındaki gelişme sayesinde Türkiye küresel krizlerden olumlu yönde ayrışmayı başardı. İhracatımızı çok daha ileri seviyelere çıkarmak için pek çok projemiz var.

Turizm sektöründe 2021'i 29 milyon turist sayısıyla kapattık. Turizmde önceki yıla göre gelirde yüzde 100'lük bir artış sağladık.

 

KOSGEB DESTEKLERİ


KOSGEB istihdam destekleri genişletiliyor. Yeni mezun gençlerin istihdamı teşvik edilecek.

Üniversite mezunu bir gencimizi istihdam edenlere 100 bin lira destek verilecek. Kadın istihdamında bu destek 110 bini bulacak.

 

KUR KORUMALI TÜRK LİRASI MEVDUATI


Açıkladığımız tedbir paketi ile piyasaların önemli ölçüde dengeye gelmesini sağladık. Dışarıdan yapılabilecek saldırılara karşı oluşturduğumuz mekanizmanın bir benzerini içeride kurduk.

Kur korumalı Türk lirası mevduatına kısa sürede 78 milyar liralık bir destek sağlandı.

Bu uygulamayı genişletiyoruz. Bu yaklaşımı yeni araç ve yöntemlerle 2022'de daha da güçlendireceğiz.

Bu çerçevede MB döviz tevdiat ve altın hesaplarından Türk lirası mevduata dönüştürülmesine ilişkin tebliği yayınladık.

Tedarik zincirindeki aksaklıklar nedeniyle oluşan fiyat farkının incelenmesi için yapılan çalışma Meclis'in gündeminde olacak.

 

KÖMÜR YARDIMI, DOĞAL GAZ YARDIMI ŞEKLİNDE DE YAPILACAK


Ülkemizdeki fiyat artışlarının iki sebebi var. Birincisi salgın döneminde küresel emtia sistemindeki fiyat artışıdır.

Enerji hususunda vatandaşı koruyacak bir yol izledik. 2021 yılında vatandaş lehine doğal gazda 80, elektrikte 20 milyar liralık fedakarlık yaptık. Hane halkını kapsayan doğal gaz ve elektrik tarifeleri vatandaşımız lehine düzenlenmiştir.

Vatandaşa yapılacak kömür yardımının doğal gaz yardımı şeklinde de yapılacağının müjdesini vermek istiyorum.

Fiyat artışları ülkemize mahsus bir durum değildir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin tamamı enflasyonda ciddi artışlarla karşı karşıyadır.

 

ENFLASYONLA MÜCADELE MESAJI


Fiyat artışları ülkemize mahsus bir durum değildir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin tamamı enflasyonda ciddi artışlarla karşı karşıyadır.

Türkiye tarihinde enflasyonla en büyük mücadeleyi veren ve en düşük seviyeye indiren yönetim AK Parti hükümetidir. Enflasyonu yeniden tek haneye indireceğiz.

 

MEMUR ZAMMI BELLİ OLDU

 

Memurlarımıza toplamda yüzde 28 oranında bir artış yaptık. Memurlarımızın ocak ayındaki yüzde 5'lik toplu sözleşme zammını yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'a çıkarttık. Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşından küçük çocuklar 115 TL, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmiştir. Bu rakamlara memur maaşlarının asgari ücret kadarki kısmının gelir ve damga vergilerinden muaf tutulmuştur.

 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2 BİN 500 TL


Emeklilerimizin maaşlarında ise genel olarak enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. Buna ilave olarak düşük maaş alan emeklilerimizle ilgili yeni alt sınır belirledik. Yeni düzenlemeye göre hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak.

Böylece aylık geliri 1500 TL'den başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz. Temmuz ayında yüzde 7 toplu sözleşme artışına ilave olarak şayet gerekiyorsa enflasyon farkı da ilave edilecek.

Yatırımı, istihdamı, üretimi, ihracat, cari dengesiyle hedeflerine ulaşmış, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmuş Türkiye'ye hiç olmadığı kadar yakınız.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.