Cumhurbaşkanı Erdoğan “bekayı” anlattı: “Kaybedersek 81 milyon beraber düşeriz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan “bekayı” anlattı: “Kaybedersek 81 milyon beraber düşeriz”

Doğu ve Güneydoğu Aanadolu bölgelerinden kanaat önderleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden bazı kanaat önderleriyle bir araya geldiği görüşmenin görüntüleri de yayınlandı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, hem hasret hem de istişare etmek üzere bir araya geldiklerini belirtti.

Önceden beri her fırsatta Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan kanaat önderleriyle, aşiretlerin ileri gelenleriyle bir araya gelmeye çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt’in damadı olması ve siyasi çalışmaları sebebiyle gençlik yıllarından bu yana bölgeyi sık sık ziyaret ettiğini söyledi.

Türkiye’nin her bölgesinden gelenlerle İstanbul’da yakın diyaloglar içinde bulunduğunu söyleyen Erdoğan, dini, siyasi özgürlükler ve ekonomik gelişmişlikle alakalı tarihin en büyük reformlarının kendi dönemlerinde olduğunu söyledi.

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerine yapılan yatırımlarla ilgili bazı rakamları paylaşan Erdoğan, bu bölgelerdeki en büyük gelişmelerin kendi hükümetleri döneminde sağlandığını açıkladı.

Suriye, Irak, Mısır, Libya, Kafkaslar ve Balkanlar’da yaşanan sorunları hatırlatan Erdoğan, Türkiye’nin bu zor coğrafyada istikrar abidesi olarak ayakta durmaya çalıştığını belirtti.

Vefatının 8’inci senesinde Necmettin Erbakan’ı rahmetle yad eden Erdoğan, 31 Mart sonrası kazanacakları belediyelerde en iyi hizmetleri vereceklerini ifade etti.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

‘TÖKEZLERSEK TÜM MAZLUMLAR YERLE YEKSAN OLUR’

"Biz tökezlersek, ülkemiz sadece sarsılır ama emin olun böyle bir durumda Irak'tan Suriye'ye kadar tüm mazlumlar yerle yeksan olur." diyen Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti:

‘TÜRKİYE’NİN AYAKTA KALMASI ŞART’

"Biz tökezlersek Avrupa'dan Amerika'ya kadar tüm Batı'da yükselişe geçen İslam düşmanları adeta zincirlerinden boşalmışa döner. Biz tökezlersek, coğrafyamızdaki tüm insanları birbirlerine kırdırmak için her gün yeni oyunlar çevirenler bayram eder. Biz tökezlersek hiç şüpheniz olmasın, bölgemizdeki diğer halkların yaşadıkları felaketin bin beteriyle karşılaşırız. Bunun için Türkiye'nin mutlaka dimdik ayakta kalması şarttır."

‘BU OYUNLAR YENİDEN SAHNELENİYOR!’

Seçim dönemleri, devletin ve milletin birlik ve beraberliğine yönelik saldırıların arttığı dönemler olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "31 Mart öncesi de yine bu oyunların sahnelendiğini görüyoruz. İttifakların mahiyetine baktığımızda bu durumu gayet açık tespit edebiliriz." ifadesini kullandı.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.