Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'a sert çıktı! Tarihi iyi öğren!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'a sert çıktı! Tarihi iyi öğren!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 1915 olayları için "soykırım" ifadesini kullanan ABD Başkanı Joe Biden'a sert çıktı.

"Biden'ın, Ermenilerle olan tarihi gayet iyi öğrenmesi lazım" diyen Erdoğan, "Bunları bilmeden Türkiye'ye meydan okumaya kalkmasını bağışlamamız mümkün değil" ifadelerini kullandı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

 

'Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma hedeflerine sıkı sıkıya sarılarak bu dönemi, her alanda yeni bir atılımın vesilesi haline dönüştürmekte kararlıyız.

Ülkemiz bu sıkıntılı dönemi sağlık sisteminden, sosyal dayanışmasına kadar güçlü bir şekilde geride bırakmıştır.

Küresel ekonomideki bozulmaların, her alanda fiyatlarda yol açtığı yükselişler ister istemez ülkemize de yansıdı. Doğal gaz ve elektrik başta olmak üzere ciddi sübvansiyonlarla vatandaşımızı korusak da fiyat artışlarının can yakıcı olduğunun farkındayız.

Aldığımız tedbirlerle kurun istikrarını sağlamış olsak da bu süreçteki yükselişin fiyatlar üzerindeki etkisi kalıcı olmuştur.

Kimi aç gözlüler bu durumu fırsata çevirdi, haksız kazanç peşine düştü. Elimiz iki cihanda da bu kişilerin yakasında olacaktır. Fırsatçılara karşı teyakkuzdayız.

Milletimizin temel ihtiyaç maddelerinin fiyatını artıranlara acımayacağız.

 

YAŞLI VE ENGELLİ MAAŞLARI CUMA GÜNÜ ÖDENECEK


Ramazan Bayramı günlerine denk gelen yaklaşık 1,5 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli maaşlarını öne çekerek cuma gününden itibaren ödeyeceğiz.

15 milyar liralık ilave Sosyal Yardım Destek Paketi'yle ilgili çalışmaların sonuna gelinmiştir. Yakında uygulamaya geçireceğiz.

Küçük engeller bizi büyük hedeflere ulaşmaktan alıkoyamayacak. Son 10 yılda nice toplumların felaketine, nice devletlerin yıkılmasına yol açan senaryolar ülkemizde başarıya ulaşamayacak. Kendi güvenliklerini, refahlarını güvence altına almak için bu milletinin enerjisini söndürenlerin devri geri gelmeyecek. Bizim için artık büyük ve güçlü Türkiye var.

Ülkemizi vesayetin zincirlerinden kurtardık, enflasyonu da yeneceğiz. Ülkemizi darbelerin utancından kurtardık, hayat pahalılığının da üstesinden geleceğiz.

 

BIDEN'A 1915 YANITI


Ülkemizin dört bir yanında Ermeni çetelerin yaptığı katliamların hatıraları hala canlıdır. Ermeni propagandası saçma sapan rakamlar ifade etse de Anadolu'da hayatını kaybeden Ermenilerden katbekat fazlası Müslüman'ın öldürüldüğü ortadadır. Elbette tek bir insanın bile öldürülmesi trajedidir.

Ancak tarihin ve onun ilmiyle uğraşanların yapması gereken tartışmanın ülke içinde ve dışında siyaset mezesi yapılmasına izin vermedik, vermeyiz.

Çeşitli ülkelerin yönetimleri tarafından güya tanınan Ermeni iddialarının bizim nezdimizde bir önemi yoktur. ABD Başkanı Biden'ın açıklamasını da böyle görüyor, üzerinde durmaya bile gerek duymuyoruz.Sayın Biden'ın, Ermenilerle olan tarihi gayet iyi öğrenmesi, bilmesi lazım. Bunları bilmeden Türkiye'ye meydan okumaya kalkmasını bağışlamamız mümkün değil.

 

HDP'YE TEPKİ


HDP asılsız Ermeni iddialarının bayraktarlığına soyunarak ısrarla bu ülkenin partisi olmayı istemediğini söylemektedir. Biz de onları bu parlamentoya yakıştırmıyoruz. PKK terör örgütünün parlamentodaki uzantısı olan bu partinin, milletimizin vergileriyle beslenmesine benim milletim tahammül edemiyor.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.