Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Uzaya gidecek ilk Türk için başvurular başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Uzaya gidecek ilk Türk için başvurular başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası alınan kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası açıklamalar yaptı. Yunanistan Cumhurbaşkanı Miçotakis için "Artık benim için Miçotakis diye biri yok" diyen Erdoğan, uzaya gidecek ilk Türk için başvuruların başladığını duyurdu. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

'Son kabine toplantımızın ardından ülkemiz ve milletimiz için hayırlı hizmetlere vesile olan programlara katıldım. Yabancı misafirlerimizi ağırladık. Uluslararası gündemle ilgili kritik görüşmeler yaptık.

Adalet teşkilatımızın güzide mensuplarıyla biraraya geldik. Aynı gün Kazakistan Cumhurbaşkanı sayın Tokayev'i külliyemizde misafir ettik, hemfikir olduğumuzu görmekten memnuniyet duyduk.

Engelli gençlerimizle buluştuk. 13 Mayıs'ta 39. vefat yıldönümünde üstat Necip Fazıl Kısakürek'i rahmet ve hasretle yad ettik.

Ülkemizin gurur verici eserlerinden Rize Artvin Havalimanını kardeşim sayın Aliyev ve MHP Genel Başkanı, BBP Genel Başkanı sayın Bahçeli ve sayın Destici ile 14 Mayıs'ta hizmete açtık.

 

YOKLAMA KAÇAKLARINA BEDELLİ ASKERLİK YOLU AÇILDI


Cumartesi günü Adana'da stadın dışında ayrı içinde ayrı onbinlerle kalplerimizi buluşturduğumuz gençlik törenine iştirak ettik. Gençlik şöleninin ardından yaşanan kaza nedeniyle 3 tane gencimizi hakka uğurladık. Ailelerine milletimize baş sağlığında bulunuyorum.

Geçtiğimiz hafta Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 5 altın 2 bronz madalya kazanan sporcularımıza, milletim ve şahsım adıma tebriklerimi ifade etmek istiyorum.

Ülkemize 20 yıldır kazandırdığımız altyapı tesisleri ve sporcu yetiştirme sisteminin meyveleri olarak bu başarıların artarak devam edeceğine inanıyorum. Ayrıca bugün sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Kaçak yılına göre değişen oranlarda rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilir. Bakaya sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum.

Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli askerlik yolunu açıyoruz. Askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz şubelere başvurabilir.

Açık cezaevlerinde 31 Mayıs'ta sona eren koronavirüs izinlerini 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıyoruz.

 

CUMHURİYETİN 100. YILINA GÖRKEMLİ KUTLAMA PROGRAMI


Önce çok partili siyasi hayata geçip, ardından darbeler ve terörle kesintiye uğrasa da kalkınma hamlelerini başlatarak, kendimize yeni bir yol seçtik. Cumhurbaşkanlığı olarak kapsamlı bir 100. yıl kutlama programı oluşturduk. Milletimize son 2 asırdaki kayıpları ve kazanımları hatırlatacak, Türkiye 100. yıl iddiamızı "100 yılın işini 20 yıla sığdırdık" şiarıyla hayata geçireceğiz. Gençlerimize emanet edeceğimiz 2053 vizyonundan sonraki hayallerimizi ise Malazgirt Zaferi'ne atfettiğimiz 2071 vizyonu olacak.

 

"HAYAT PAHALILIĞI BAŞTA OLMAK ÜZERE ÇEKTİĞİMİZ SIKINTILARIN FARKINDAYIZ"


Muhalefet maalesef 1908'in 1 adım ötesine geçememiş halde istemezükçülükün bir adım ötesine geçebilmiş değil. Sorumluluğumuzun milletimize karşı olduğu şuuruyla, gerekeni yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Yapılan her yatırıma bir kulp takan, her projeye karşı çıkan sığ bir muhalefetle karşı karşıyayız.

Bu ülkede "siz oy verin, gerisine sonra bakarız" siyasetinin devri kapanalı çok oldu.

Hayat pahalılığı başta olmak üzere çektiğimiz sıkıntıların farkındayız. Türkiye bu durumu hak etmiyor. Bugüne kadar bu ülkenin her sıkıntısını biz çözdüysek, yine biz çözeriz.

Geçici sorunlar karşısında paniğe kapılmıyoruz, kazanımlarından taviz vermek yerine hedeflere doğru daha hızlı yol alıyoruz.

Geçmişte ülkemizi, darbeciler, siyasi ve ekonomik tetikçiler ile istediği gibi yönlendirirler, kendi güvenlikleri dışında hiçbir şeyi önemsemeyenler Türkiye'nin yükselişine tahammül edemiyor.

Ukrayna'ya işe yarar tek desteği biz verdik. Krizin çözümüne hiçbir katkısı olmayacak şovlar yerine, Rusya ile önce ateşkesin oluşması için görüşmeleri biz sağladık.

 

"TERÖRE DESTEK VEREN BİR ÜLKENİN NATO'DA YER ALMASINI KABUL EDEMEYİZ DEDİK"


Hollanda Başbakanı Sayın Rutte ile, İngiltere Başbakanı Johnson ile, Stoltenber ile İsveç'in NATO'ya girme konusunda enine boyuna tartıştık. Teröre destek veren bir ülkenin NATO'da yer almasını biz kabul edemeyiz dedik.

Muhataplarımızı tamamına Türkiye'nin NATO'nun genişlemesi, terörle mücadele ve müttefiklik vurgusuyla paylaştık. Türkiye Yunanistan ve Fransa'nın NATO'dan çıkışı döneminde Türkiye o zaman onlara desteği vermişti. Ne oldu? Şu anda bu Yunanistan bizimle nasıl bir uyum içinde. FETÖ terör örgütünün Avrupa'ya gidiş güzergahı şu anda Yunanistan değil mi? Terör örgütlerini besleyen o değil mi? Şu anda 10'a yakın üs var Yunanistan'da ve bu üslerle acaba Yunanistan kimi tehdit ediyor? Bu üsler Yunanistan'da niye kuruluyor? Şu anda AB ülkelerine 400 milyar Avro borcu olan bir Yunanistan var. Kendisiyle görüştük.

 

"BUNDAN SONRA BENİM İÇİN MİÇOTAKİS DİYE BİRİ YOK"


Görüşmede aramızda üçüncü ülkeleri sokmayalım diye mutabık kaldık. Buna rağmen geçen hafta bir Amerika seyahati oldu. Senatoda Türkiye'nin aleyhine ne gerekiyorsa yaptığı gibi F-16'ları Türkiye'ye vermeyin demek suretiyle Amerika'ya adeta telkinlerde bulundu."

 Şu anda AB ülkelerine 400 milyar Avro borcu olan bir Yunanistan var. F-16'ları Türkiye'ye vermeyin diye ABD'ye telkinde bulunan bir Yunanistan ile karşı karşıyayız. 

Bu yıl stratejik konsey toplantısı yapacağız. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle bir görüşme yapmayı asla kabul etmiyorum. Biz sözünde duracak onurlu şahsiyetli siyasetçilerle yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisini düşünsün. Kimlerle görüşecekse, kimlere nasıl üsler kurduracaksa buyursun kurdursun. Biz bize yeteriz. F-16'lar konusunda Amerika herhalde Miçotakis'in ağzına bakıp kararını vermeyecektir.

İsveç ve Finlandiya'da halen devam eden Türkiye karşıtı yaklaşımları kabul edemeyeceğimizi söyledik. Stokholm sokaklarında PKK, YPG, DHKP-C terör örgütleri yürüyüş yaptı. Sayın Anderson bana neler söyledin, bak buyur teröristler bağırarak, çağırarak yürüyor. Senin polisin orada koruma altına alıyorlar onları. Almanya'nın caddelerinde bu tür yürüyüşler yapmıyorlar mı? Polis korumasında yapıyor. Bizim vatandaşlarımızdan herhangi birisi yanlış yaptığı zaman adeta yere bastırıyor Alman polisi dayanılmaz acılar çektiriyor."

 

UZAYA GİDECEK İLK TÜRK İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI


Uzay alanında iddiasını ortaya koyan bir Türkiye için Milli Uzay Programı'nı açıklamıştım. İddialı ama ayakları yere basan 10 hedefi sizlerle paylaşmıştım.

Milli Uzay Programımız çerçevesinde bir Türk Vatandaşının uzay üssüne gönderilmesi sürecini başlatıyoruz. Uzaya göndereceğimiz vatandaşımız, yer çekimsiz uzay ortamında yapmak istediklerini yapma imkanına sahip olacak. Bu süreç için, uzaya.gov.tr hesabını oluşturduk. 45 yaş altı vatandaşlarımız bu görev için başvuru yapabilirler.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.