Cumhurbaşkanı Erdoğan: Farklı kente geçen depremzedelerin 1 yıllık kira bedelini karşılayacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Farklı kente geçen depremzedelerin 1 yıllık kira bedelini karşılayacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin vurduğu Adıyaman'da son durum ile ilgili bilgi verdi. Arama kurtarma çalışmalarının 5. gününde 10 ilde toplam can kaybı 18 bin 991'e yükseldi. Yaralı sayısı 75 bin 523, yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444 olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ile etkileyen depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da açıklamalarda bulunuyor.

Arama kurtarma çalışmalarının 5. gününde 10 ilde toplam can kaybı 18 bin 991'e yükseldi. Yaralı sayısı 75 bin 523, yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444 olarak açıklandı. Enkaz altında kalanların sayısına ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

'10 ilimizde ciddi yıkımlar oldu. Kahramanmaraş ile Hatay ve Adana illerimizi ziyaret ederek oradaki durum tespitlerini yaptık. Dün de Gaziantep, Osmaniye ve Kilis'teydim. Depremzede kardeşlerimle bir arada olduk. Buradan da Malatya'ya hareket edeceğiz.

Maalesef son tespitlere göre hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 18 bin 991'e yükseldi. Kurtarılanların sayısı 75 bin 523'e ulaştı. Vefat eden kardeşlerime Rabbimden rahmet diliyorum. Bizim inancımıza göre bu tür afetlerde vefat edenlerin makamı şehitliktir. Depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimizin yakınları için söylüyorum; bu binaların hepsini 1 yıl içinde yetiştirme konusunda talimatları verdim. Arama-kurtarma ve yardım faaliyetleriyle alanda olduk. Depremin yıkım etkisi 500 kilometrelik bir alana yayıldığı için işimiz maalesef çok zor oldu. Bölgenin yakın dönemde rastlamadığımız şiddette bir kış yaşıyor olması da önümüze başka bir engel olarak çıkmıştır.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.