Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Göreve Başlama Töreni'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Göreve Başlama Töreni'ne katıldı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “Göreve Başlama Töreni” gerçekleştiriliyor. Dünya liderlerinin de katıldığı törende Cumhurbaşkanı misafirleriyle tek tek ilgilendi.

Meclis’teki yemin ve Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sonraki durağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi oldu.

Külliye'ye dönüşte Erdoğan, Atlı Tören Birliği tarafından karşılandı.

Atlı Tören Birliği Söğütözü Caddesi'nde karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin A Kapısı'na kadar eşlik etti.

"Göreve Başlama Töreni"ne katılan Erdoğan, devlet ve hükümet başkanları ve uluslararası teşkilatların başkanlarını ağırlıyor.

Törene eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılan Cumhurbaşkanı, protokoldeki tüm misafirleriyle tek tek tokalaştı.

 

Törene katılan 21 ülkenin devlet başkanı şöyle sıralanıyor:

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Karadağ Cumhurbaşkanı Yakov Milatoviç, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou N'Guesso, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Bangladeş Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin Çuppu, Gine Devlet Başkanı Mamady Doumbouya.

Göreve başlama törenine Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Macaristan Başbakanı Victor Orban, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin de aralarında bulunduğu 13 ülkenin başbakanları iştirak ediyor.

Törene Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha'nın da olduğu 8 uluslararası kuruluşun temsilcileri de katılıyor.

Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Viktoroviç Volodin, Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Ding Zhongli'nin katıldığı törende, 12 ülke, Meclis Başkanı düzeyinde temsil ediliyor.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Jelka Sviyanoviç, Konsey Üyeleri Jelko Komşiç ile Denis Beçiroviç'in yanı sıra Bosna Hersek Sırp Entitesi Başkanı Milorad Dodik'in de katıldığı törende, eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, eski Almanya Şansölyesi Gerhard Schröder, eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eski Bosna Hersek Başkanlık Konseyi üyesi Bakir İzzetbegoviç, eski İsveç Başbakanı Carl Bildt de yer alıyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ile TSK Tarihi Birlik de katılımcılar için müzik ziyafeti sundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törende yaptığı açıklamalardan satır başladı:

 

"Törenimize teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbime, bizlere beş sene daha Türkiye'ye ve Türk milletine hizmet etme imkanı verdiği için hamd ediyorum. Aziz milletimin her ferdine şükranlarımı sunuyorum.

Sandığa giderek demokrasimize güç katan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

6 Şubat'ta asrın felaketini yaşadıkları, sırf oy tercihinden dolayı sayısız hakarete maruz kaldıkları halde iradelerine sahip çıkan depremzedelerimize buradan bir kez daha saygılarımı sunuyorum. Bu seçimlerde sadece yurt içi ve yurt dışında yaşayan kendi insanımızın desteğini almadık. Aynı zamanda dünyanın dört bir yanında umutlarını ülkemize bağlamış yüz milyonlarca mazlum ve mahzun gönlün de duasını aldık."

 5 sene daha Türkiye'ye Türk milletine hizmet etme şerefine nail olduk. Hangi siyasi görüşe, kökene, meşrep ve mezhebe mensup olursa olsun, 85 milyonunun tamamını bağrımıza basacağız. Seçim dönemi 28 Mayıs tarihi itibarıyla sona ermiştir. 85 milyonun tüm fertlerinin bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlenmesine ihtiyacı var.

 

YENİ KABİNE BU AKŞAM AÇIKLANACAK


Allah'ın izniyle Türkiye Yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır. İnşallah bu akşam yeni kabinemizi açıklayacağım. Salı günü de ilk toplantımızı gerçekleştireceğiz.

Hep birlikte önümüze bakacağız ve geleceğe odaklanıp yeni şeyler söylemenin mücadelesini vermeliyiz. Geçmişten dersler alıp geleceği inşaa etmeliyiz. Eksiklerimizi gidererek, hatalarımızı giderek, güçlü yanlarımızı daha da güçlendirerek bu günlere geldik. Rövanş peşinde, hesaplaşma peşinde koşmadık, Haksızlığa uğrasak da hakka girenlerden olmadık. Yalanlara iftiralara mağruz kalsak da adaletten asla sapmadık. Bize oy vermeyenlerle de muhabbetin diliyle konuştuk. Ancak ezici çoğunlukla kazandığımız 17 seçimin hiç birinde muhalefetten böyle bir tavır görmemiştik. Zaten en büyük sorunumuz ülkemizde gayretli bir muhalefetimiz olmamasıdır. Milleti değil kendi hesaplaşmalarının peşine düştüler. Kendi hatalarına bakmadılar, suçu hep vatandaşta buldular. Bu sefer farklı bir tavır sergilemelerini ümit ediyoruz. 

 

"KÜSLÜK OLMUŞSA BARIŞMANIN YOLUNU BULALIM"


Gazetecisi, yazarı, sivil toplumu, sanatçısı ve siyasetçisiyle tüm muhalefet cenahının artık Milli İrade ile barışmasını istiyoruz. 

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin bir büyük kucaklaşmaya ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. 81 vilayetimizde kardeşlik seferberliği başlatmaya davet ediyorum.

Gelin seçim dönemindeki kırgınlıkları bir tarafa koyalım. Küslük olmuşsa barışmanın yolunu bulalım. Hep beraber Türkiye Yüzyılının inşasına omuz verelim."

 

YENİ ANAYASA


"Demokrasimizi, darbe ürünü mevcut anayasadan kurtararak, özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı bir anayasayla güçlendireceğiz.

Seçim meydanlarında halkımıza verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağız. Son 21 yıldır olduğu gibi neyi vadetmişsek, inşallah tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz.

Gazi Mustafa Kemal'in yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini pratiğe dökmekte kararlıyız.

Yeni dönemde muhataplarımız karşılarında terör örgütleriyle daha kararlı mücadele eden, Mavi Vatan'da kendisinin ve kardeşlerinin hakkını daha güçlü gözeten, ekonomiden ticarete başarı çıtasını yükselten; her alanda daha kararlı, daha cesur, daha aktif bir Türkiye bulacaktır.

Türkiye Yüzyılının inşası için bugünden itibaren 'bismillah' diyoruz. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.