Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk Togg'u teslim aldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk Togg'u teslim aldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yarım asırlık hayali olan TOGG'u gerçekleştirerek eşi Emine Erdoğan ile araçlarını teslim aldı.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, yerli ve milli otomobil olan TOGG'un ilk teslimatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ülkemizin gururu yerli ve milli markamız TOGG’un ilk siparişini 2019 yılında biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz. Rabbim tekerine taş değdirmesin." dedi. 

 

GEMLİK RENGİ TOGG'A CUMHURBAŞKANLIĞI FORSU 

 

Teslim edilmek üzere Külliye'ye getirilen 'Gemlik' rengi Togg'un plakalığına cumhurbaşkanlığı forsu takıldığı görüldü.

 

sfsdf.jpg

 

TOGG'UN PLAKASI DİKKAT ÇEKTİ

 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edilecek 'Anadolu' rengindeki Togg'un 34 EE 2071 plakası dikkat çekti.

Üçüncü teslimat ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e olacak.

 

dgfgiy.jpg

 

İşte törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

 

'Ülkemizin gururu yerli ve milli markamız TOGG’un ilk siparişini 2019 yılında biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz.

Türkiye Yüzyılı'nın ilk meyvelerinden olan TOGG’un hayırlı olmasını temenni ediyorum. TOGG ülkemizin ekonomik kalkınmasının sembolü olarak doğmuş ve bugünkü seviyesine gelmiştir. Biliyorsunuz bu proje daha fikir aşamasındayken başlayan, halen devam eden haksız eleştiriler, ithamlar yöneltildi.

Satışa çıktığı ilk gün TOGG sipariş rekorları kırdı. Tüm testleri alnını akıyla vermiş. Özel bir otomobildir. İnşallah bugünden itibaren TOGG’u yollarda görmeye başlıyoruz. Bu vesile ile tüm babayiğitleri, şirket yöneticilerini projede emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyor. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Adeta eline kına yakılıp ana ocağına yollanan askerler gibi, milletimizin göz bebeği olan TOGG’u da yine milletin evinden yollara uğurluyoruz. Yolun da, bahtın da açık olsun diyorum.

Rabbim tekerine taş değdirmesin diyor bu düşüncelerle sizleri bir kez daha sevgiyle selamlıyorum. Kalın sağlıcakla.

 

asdfbghj.jpg

 

ERDOĞAN İLK İZLENİMLERİNİ AKTARDI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teslim aldığı Togg'u kullandıktan sonra da şu açıklamalarda bulundu:

 

"Devrim otomobilinden sonra bize de 'Devrim' otomobili üretmek nasip oldu. Şimdi dünyanın yıllarında Togg'u izleyeceğiz. Süratse sürat, konforsa konfor ne ararsanız bulunur. İlham Aliyev'e de gitti, yarın teslim edilecek. Talibi çok, bizden torpil isteyenler çok, biz de torpil yok. Kamu bankalarının uygun kredi imkanları olabilir. Plaka ise hanımın ismiyle müşterek soyadımız. 2071'de Malazgirt'in yansıyan tarihi. 2071 bizim için ayrı bir vizyon olacak. Togg'a uygun kredi olabilir. Konutlarda nasıl yapıyorsak arabada da olabilir."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.