Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimyasal silah iftirasının peşini bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimyasal silah iftirasının peşini bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'nın PKK'ya karşı kimyasal silah kullandığı iftirasına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. TSK'nın terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığı iddialarına sert tepki gösteren Erdoğan'ın gündeminde Ukrayna'daki barış girişimleri, Türkiye'nin doğalgaz merkezi olması ve Kılıçdaroğlu'nun canlı yayın çağrısı da vardı.

Erdoğan, kimyasal silah iddiası için, "Bunlar ilk defa da bu iftiraları atıyor değiller. Bunlar densizdir, bunlar ahlaksızdır. Ordumuza hep attıkları çamur budur" dedikten sonra ekledi: "Arkadaşlar hemen süratle davaları açtılar ve bunun peşini kesinlikle bırakmayacağız" dedi.


PUTİN'İ BU KEZ DAHA YUMUŞAK GÖRDÜM


Cumhurbaşkanı'na Rusya ile Ukrayna arasında barış sağlanmasına yönelik girişimler de soruldu. Türkiye'nin aracılığında bir barış masası kurulması konusunda umutsuz olmadıklarını belirten Erdoğan, "Bu konuyla ilgili ben Sayın Putin’in de şu anda geçmişe göre çok daha yumuşak, çok daha görüşmelere açık olduğunu gördüm" diye konuştu.


İLHAM ALİYEV DE SICAK BAKIYOR


Erdoğan'ın gündeminde Putin'in Türkiye'nin doğalgaz merkezi olmasına yönelik önerisi de vardı. Aynı şekilde TANAP aracılığıyla gaz temininin değerlendirilebileceğini belirten Erdoğan, "Bu konuda da İlham Aliyev kardeşimin olumlu baktığını görüyorum" ifadelerini kullandı.


KILIÇDAROĞLU'NUN CANLI YAYIN ÇAĞRISI


Aday olması için çağrı yaptığı CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kendisini canlı yayında tartışmaya çağırması için ise Erdoğan, "O, bu işin çok acemisi. Böyle sağa sola topu atmakla işi kurtaramaz" dedi.


MEHMET ALİ ÇELEBİ'YE ÇOCUK TAVSİYESİ


AK Parti'ye katılan Mehmet Çelebi ve eşine "çocuk yapın. Bak PKK'nın 5 tane, 10 tane 15 tane var" sözlerine yönelik “Kürtlerin hapsini terörist yaptı" eleştirilerine de cevap veren Erdoğan, "Ben her zaman açık açık en az 3 çocuk diyorum zaten. Bu benim gizli bir politikam değil ki. Böyle bir şeyi hiçbir zaman gizlemedim zaten. Orada da söylediğim çok açık ama onların istismarı bitmez. Onların istismarına cevap yetiştirmeye de gerek yok." diye konuştu.


BUNUN PEŞİNİ KESİNLİKLE BIRAKMAYACAĞIZ


- PKK’nın siyasi uzantıları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü operasyonlarla ilgili olarak “kimyasal silah kullanılıyor” diye bir kampanya başlattı. Milli Savunma Bakanlığı da bu konuda bir açıklama yaptı. Bu konuda ne söylersiniz?

 

'Bu konuyla ilgili arkadaşlarıma da söyledim ve Hulusi Paşa ile de bunu tekrar tekrar konuştuk. Arkadaşlar hemen süratle davaları açtılar ve bunun peşini kesinlikle bırakmayacağız. Hem tazminat hem ağır ceza davaları açarak üzerine üzerine gideceğiz. Silahlı Kuvvetlerimizin bugüne kadar kimyasal silah kullanmak gibi bir taksiratı yoktur. Attığı bütün adımları uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa bu çerçevede atmıştır ve bu çerçevede atmaya da devam edecektir. Bu, bunların namussuzluklarındandır, ahlaksızlıklarındandır. Bunlar ilk defa da bu iftiraları atıyor değiller. Bunlar densizdir, bunlar ahlaksızdır. Ordumuza hep attıkları çamur budur. Çamur at, tutmazsa iz bırakır diye düşünüyorlar. Bu komünizmin, komünistlerin de en önemli şiarıdır. Bunlar da onların artıkları olduğu için bu tür iftiraları her zaman atacaklardır. Biz de hukuk içerisinde ne gerekiyorsa bunlara bunun hesabını orada soracağız.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.