Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kısıtlamalar kademeli olarak kalkacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kısıtlamalar kademeli olarak kalkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "kısıtlamaları kademeli olarak kaldıracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından koronavirüs yasakları ile ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

 

Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını gözle görülür bir şekilde geriletmeyi başardık. Azalan vaka, ağır hasta sayısına paralel şekilde sağlık sistemimiz üzerinde yükü önemli ölçüde hafifledi.

83 milyon hep birlikte gayret göstermemiz gerekiyor. Tedbirlerin faaliyetlerine ara verilen esnaf, öğrenci, çalışanlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın üzerinde yol açtığı sıkıntıları yakınen biliyoruz.

Bu soruna kalıcı çare bulana kadar hayatımızı kendimizi salgından koruyacak tedbirlerle sürdürmeye mecburuz. Temizlik, maske ve mesafe bu tedbirelrin başında geliyor. Vaka sayısının belirli sayının altına düşmesiyle birlikte elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız."

 

AŞI AÇIKLAMASI

 

Erdoğan aşının bu hafta sonu yapılmaya başlayacağını açıklayarak, yerli aşı için de şunları söyledi;

Türkiye, dünyadaki tüm aşı geliştirme ve üretim faaliyetlerini yakından takip etmekte, uygulama aşamasına gelen her ürünle ilgilenmektedir. Çin menşeli aşıyı ülkeye getirmeye başladık, 3 milyon doz aşı ülkemize geldi. Alman menşeli bir aşıyla ilgili anlaşmamızı yaptık, nihai kararı henüz karşılıklı olarak vermiş değiliz. Aşıların kullanıma sunulabilmesi için gereken test süreci tamamlanır tamamlanmaz uygulamasına geçilecektir. Sayın Bakan, herhalde bu hafta sonuna kadar buna başlayacağız değil mi? Perşembe veya cuma olur diyor. İnşallah bu kampanyamız başlamış olacak. En önemlisi kendi aşımızı geliştirme çalışmalarıdır. Çok sayıda üniversitemiz, kuruluşumuz ve firmamız yoğun bir gayret içindedir."

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.