Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kredi ve Burslar Artacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kredi ve Burslar Artacak

Yeni eğitim öğretim yılında kredi ve burslarda artış yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine bağlı Beşikdağ mevkisinde yapımı devam eden teleferik inşaat alanında incelemelerde bulundu. Erdoğan, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ardından ilçe merkezine geçerek halka seslenişini gerçekleştirdi.

Yeni eğitim öğretim yılında kredi ve burslarda bir artış sağlanacağını vurgulayan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Adalet Yürüşü' ve Almanya konusunda eleştiride bulundu.

Cehalete Karşı Savaş

“Biz göreve başladığımızda 74 üniversite vardı. Şu anda 184 üniversite var. 270 bin derslik yaptık mevcut dersliklerin üzerine. Niye? Cehalete karşı savaş yapmak böyle olur da onun için. Öğretmenlere ihtiyacımız var. 'Boş ders olmayacak.' dedik. Hatırlayın o eski günleri, bizim öğrencilik yıllarımızda sınıfımızda 75 öğrenci vardı, öyle okuduk. Ama başbakanlığım döneminde bir karar aldık, 'Arkadaşlar biz öğrenci sayısını 30'a indireceğiz.' dedim. Elhamdülillah şimdi tüm Türkiye'de öğrenci sayısı dersliklerde 30'a inmiş vaziyette. 20'li sınıflar da var. Daha iyi olacak, bunu yeterli bulmuyoruz. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak lafla olmaz, icraatla olur.Yeni eğitim ve öğretimde burs ve krediler de artacak, lisansüstü doktora, onlar da artacak. Üniversitelerimizde kalite artacak. Bunlar için çok önemli adımlar atmamız lazım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.