Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muharrem Bey'i aradım, ayrılışına doğrusu üzüldüm

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muharrem Bey'i aradım, ayrılışına doğrusu üzüldüm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birçok kanalda ortak verilen canlı yayına katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaylıktan çekilen Muharrem İnce'yi aradığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT, A Haber, NTV, CNN Türk, Habertürk ve birçok kanalda yayınlanan ortak canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Seçime kısa bir süre kala cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

 

"Bu yarışa birlikte çıktığımız Muharrem Bey'in buradan ayrılışına doğrusu üzüldüm. Maalesef kaset kumpaslarıyla makama gelen Bay Bay Kemal'in karşısına rakip olunca böyle bir komplo ile karşılaştı. Özellikle bugün Muharrem Bey'i aradım. Kendisine bu süreçle ilgili böyle bir şey nasıl sadır oldu diye kendisiyle konuşayım istedim. Anladığım kadarıyla ortada Kılıçdaroğlu'nun şu anda kolkola, elele olduğu, bu Muharrem Bey'den sadır olan bir şey diye bir şey söylemiyorum. Bu bir FETÖ taktiği. Geçmişte de bunlar yapıldı. Kılıçdaroğlu bu makama malum bir kaset komplosuyla geldi. Ve bunu da olmayacağını açıklayarak geldi. Olmayacağını açıklayan ertesi gün kalktı aday olduğunu açıkladı. Muharrem Bey'in bu kararının arkasında bir çok şüphesiz ki, gerçekten namuslu, haysiyetli insanların kabullenemeyeceği bazı saldırıların olduğunu bugünkü görüşmemizden anlıyorum. Kendisine her türlü yardıma hazır olduğumuzu söyledik. Devlet olarak yapmamız gereken Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı noktasında bunların yapılabileceği zaten bulunduğumuz makamın görevi. Bu şekilde süreç başlayacaktır. Şu anda bir eksiğiyle gidiyor yarış. Oy pusulasında değişen bir şey yok. Temennim odur ki, sonucu hayır olsun..."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.