Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde ‘2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

“İnşallah mümkün olan en kısa sürede yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz.

- Yeni bir proje YÖK Anadolu Projesi, Anadolu’daki yeni gelişen üniversiteleri nispeten daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek eksiklerin daha hızlı giderilmesini amaçlıyor. Bu akademik yılın ikinci döneminden itibaren hayata geçiriliyor.

- Biz robot değil insan insanı kamil yetiştirmenin peşinde olmalıyız. Bunun yolu da bizatihi kendi varlığından başlayarak her şeyi sorgulayan araştıran en doğruyu bulmaya çalışan nesiller yetiştirmekten geçiyor. Bu konuda ciddi eksikliklerimiz olduğuna inanıyorum. Bu konuda üniversitelerden öncülük bekliyoruz.

-Nerede bir zulüm varsa Türkiye orada. Libya'da zulüm var, sessiz kalamayız. Suriye'de zulüm var, ne yapalım, sessiz mi kalalım. Somali'deki zulmü seyir mi edelim. Bunlar bizim kardeşlerimiz, biz duramayız. Tarih boyunca ecdadımızın bize yıktığı bir mesuliyet var. O yüzden biz durmaz ve oralarda da görevimizi yerine getirmenin gayreti içinde oluruz.

-Yeni Türkiye'de ilan edilen zaman neyse, yani 2023'ün Haziran ayında seçim yapılacak. Bunu öne almak mümkün değildir. Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde belirlenen zamanın dışında bir seçime gidilir? Bunlar, kabile devletlerinin yaptığı iştir."  

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.