Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Cemevleri ve vakıfların elektrik faturalarını devlet ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Cemevleri ve vakıfların elektrik faturalarını devlet ödeyecek

Cemevleri ile dernek ve vakıfların elektrik faturaların ödenmesiyle ilgili önemli bir düzenleme geliyor.

Cemevleri ve ticari işletmeler ile başta olmak üzere dernek ve vakıfların elektrik yükünü hafifletmek üzere yapılan çalışmalarda sona gelindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek elektrik faturalarına karşı sorun yaşayan Cemevleri ve vakıfların elektrik faturalarının devlet tarafından karşılanması için talimat verdi. Öte yandan, ticari işletmeler için özel bir formülle destek sağlanacağı öğrenilirken, vatandaşları kapsayacak bir destek paketi için de çalışmaların sürdüğü belirtildi.

 

TİCARİ İŞLETMELER VE VATANDAŞLAR İÇİN DE BİR DESTEK PAKETİ GELİYOR

 

Ayrıca son dönemde elektrik faturalarıyla ilgili olarak sorun yaşayan ticari işletmeler için de özel bir formülle destek sağlanacağı bilgisi edinildi. Öte yandan, elektrik faturalarıyla ilgili olarak vatandaşları kapsayacak bir destek paketinin üzerinde de çalışıldığı bildirildi.

 

DESTEK PAKETLERİ 10 GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK

 

Buna göre, Başkan Erdoğan'ın talimatıyla elektrik faturalarıyla ilgili olarak Cemevleri, vakıflar, ticari işletmeler ve vatandaşı rahatlatacak çalışmalar başlatıldı. Söz konusu düzenlemeleri içeren destek paketlerinin bir hafta veya 10 gün içerisinde açıklanacağı da öğrenildi.

 

CEMEVLERİ 'ÖDEMEYİZ' DEMİŞTİ

 

Alevi Dernekleri Federasyonu, cemevlerine gelen elektrik faturalarını ödememe kararı aldığını açıklamıştı. Federasyon, yüksek faturalarla ilgili mahkemeye başvuracağını duyururken; Alevi Dernekleri Federasyonu, cemevlerine gelen elektrik faturaların tepki göstererek ödememe kararı aldığını belirtmişti.

 

"ELEKTRİĞİMİZİ KESERLERSE DEVLET UTANSIN"

 

Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat, elektrik faturalarıyla ilgili yaşadıkları ayrımcılığa ilişkin şunları söyledi:

 

"Cemevlerimizi biz ibadethane olarak görüyoruz statüyü bir mekana mekan sahipleri verir, yani Aleviler verir. Devletin de yapması gereken bunu kabul görmesidir ama karşımızda adeta milli beka sorunu haline getiren bir mantık var karşımızda. Bir başka ibadethane için bu terimler kullanılsa, o terimleri kullanan insanları linç ederler. Gerekiyorsa elektriğimizi kessinler... Yıllarca köylerde nasıl ibadetimizi yaptıysak yine yaparız. Devlet utansın diyoruz. Bir ibadethanenin elektriğini kesiyorlarsa bu utanılacak bir şeydir. Ateş yakarız yemeğimizi kazanda yaparız ama yine yaparız." 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.