Cumhurbaşkanı Erdoğan Washington Post'a yazdı Cinayeti gördük!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Washington Post'a yazdı Cinayeti gördük!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Washington Post'ta, 2 Ekim 2018 yılında Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bir yazı kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington Post'ta Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bir yazı yayınladı. 

Erdoğan'ın yazdığı yazı şöyle;

Washington Post yazarı Kaşıkçı’nın öldürülmesi 11 Eylül 2001’deki terör saldırıları haricinde 21’inci yüzyılın en tartışmalı olayıdır. 11 Eylül haricindeki hiçbir olay uluslararası düzene bu kadar ciddi bir tehdit oluşturmamıştır. Bir yıl geçmesine rağmen uluslararası kamuoyunun halen bu konuda çok az şey bilmesi ciddi bir endişe kaynağıdır.

Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından Türkiye olarak şeffaf bir politika izledik. Savcılarımız, istihbaratımız, diplomatlarımız ve güvenlik güçlerimiz yakın bir işbirliği içinde çalıştı ve ulusal ve uluslararası kamuoyu bilgilendirildi. Türk makamları bulgularını Suudi Arabistan'ın yanı sıra ABD, Rusya, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi diğer ülkelerle paylaştı.

BM'nin özel raportörü Agnes Callamard'ın yürüttüğü uluslararası soruşturmayla da işbirliği yaptık. Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı'nın katillerini Türkiye'ye iade etmelerini talep ettik.

Kaşıkçı  cinayetinin Türkiye ile Suudi Arabistan arasında ikili bir anlaşmazlık olarak gösterilmesine izin vermedik. Türkiye, Suudi Arabistan'ı her zaman dost ve müttefiki olarak gördü ve görmeye devam ediyor. Kaşıkçı cinayetini işleyenler ve Kral Selman arasında açık ve aşikar bir ayrım yaptık. Uzun süreli dostluğumuz illa sessiz olacağımız manasına gelmiyor. Tam aksine, bir Türk atasözünün de dediği gibi "dost acı söyler."

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.