Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD büyükelçisi Flake'e tepki! 'Sen büyükelçisin biraz kafanı çalıştır, kapıma da gelme artık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD büyükelçisi Flake'e tepki! 'Sen büyükelçisin biraz kafanı çalıştır, kapıma da gelme artık'

ABD Büyükelçisi Jeffry Flake’in Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı ziyareti eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sen bundan sonra hangi yüzle Cumhurbaşkanı'ndan randevu isteyeceksin?” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde ABD Büyükelçisi Jeffry Flake'i, genel merkezdeki makamında kabul etti.

İkili basına kapalı bir görüşme yaptı, bu görüşmenin detayları da açıklanmadı.

 

"ABD'YE DERS VERMEMİZ LAZIM"


Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dikkatini çekti.

Bağcılar Ülkü Ocakları'nı ziyareti sırasında ABD’ye tepki gösteren Cumhurbaşkanı, büyükelçiye de görevini hatırlattı.

 

“Amerika'ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım.” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

 

Joe Biden oradan konuşuyor, Biden'ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor bay bay Kemal'i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın Cumhurbaşkanı'dır.

 

Büyükelçi Flake'e kapıların kapandığı aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

 

Sen bundan sonra hangi yüzle Cumhurbaşkanı'ndan randevu isteyeceksin? Bizim kapılar kapandı ona, bir daha göremezsin. Niye? Haddini bileceksin. Büyükelçi olarak görevini bileceksin. Bir büyükelçi nasıl çalışır, bunu öğreneceksin.

 

"BU KAPI ÖYLE YOLGEÇEN HANI DEĞİL, GİREMEZSİN"


Bunu öğrenmediğin takdirde bu kapı öyle yolgeçen hanı değil, giremezsin. Onun için de inşallah 14 Mayıs'a iyi hazırlanıyoruz, iyi koşturuyoruz. Rabbimin de lütfuyla özellikle 6 milyonu aşkın gencimiz var. Bu gençlerimizin seçimlerdeki duruşu çok çok önemlidir."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum