Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: "Bedelini ödeyecekler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: "Bedelini ödeyecekler"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da organize edilen ‘Samsunlular’ buluşmasına katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, dünya ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Samsunlular buluşmasında, Avrupa Parlamentosu’nun aldığı müzakereleri durdurma kararı ve Yeni Zelanda’daki terör saldırısı hakkında açıklama yaptı. Erdoğan ayrıca muhalefetin kendi seçmenlerine hakaret ettiğini söyledi.

AVRUPA PARLAMENTOSU’NUN KARARINA TEPKİ

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu’nda, Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin askıya alınmasına yönelik tavsiye kararı, yapılan oylama sonucu kabul edilmişti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, 'Neymiş üyelik müzakerelerini durduracaklarmış. Durdursanız ne yazar durdurmazsanız ye yazar? Ah keşke öyle bir karar alsalar, ama öyle bir karar veremezler veremezler' ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerden alınacak sonuçların Avrupa Parlamentosu’na cevap niteliğinde olacağını söyledi.

‘MİTİNGE GELENLERE HAKARET ETTİLER’

HDP ve CHP’ye de tepki gösteren Erdoğan, muhalefetin, AK Parti seçmenine, ‘makarnacı, kömürcü, patatesçi’ diyerek hakaret ettiğini söyledi.

'BEDELİNİ ÖDEYECEKLER'

Erdoğan açıklamasının devamında, ‘Bunlar dörtlü çete, bölücü terör örgütünün başının heykelini dikmek isteyenlerle aynı safta birleşiyorlar. Ülkemizde savaş çığırtkanlığı yapanların gidecekleri yer belli. Bedelini ödeyecekler, bunun takibini adım adım yaparız’ ifadelerini kullandı.

YENİ ZELANDA AÇIKLAMASI

Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırısını da hatırlatan Erdoğan, ‘Bakın Yeni Zelanda’da 49 müslüman öldürülüyor, hedefte neresi var? Türkiye var, bir de bu kardeşiniz var. Bizim ise bir şeye ihtiyacımız var, Rabia’ açıklamasında bulundu.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL’İN SAMSUN’A AYAK BASMASIYLA KURTULUŞ MÜCADELEMİZİN MEŞALESİ YAKILMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bu sene Samsun’da istiklal meşalemizin yakılışının 100’üncü yıl dönümünü idrak ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla kurtuluş mücadelemizin ilk adımı atılmış, Erzurum ve Sivas kongreleriyle bu mücadelenin hedefi çizilmiştir. Ankara’da dualarla kuruluşu ilan edilen Büyük Millet Meclisi ile de Kurtuluş Savaşımız ana karargahına kavuşmuştur’ dedi.

PKK İLE MÜCADELEDE SON DURUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında PKK ile mücadeleye kararlılıkla devam edildiğini ve bir ayda 56 bin teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

recep-tayyip-erdogan-orhan-gencebay.jpg

Erdoğan ayrıca, 'Büyük Samsunlular Buluşması'na katılan Orhan Gencebay ile de bir araya geldi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.