Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afgan göçü açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afgan göçü açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor

Erdoğan canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. Gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan, sel baskını ve orman yangınları ile ilgili alınan tedbirleri açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afgan göçü ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi.

İran ve Irak sınırlarımızdaki duvarlarımızı yükseltiyoruz. Afgan halkının içine düştüğü durum çok çok sıkıntılı. Bu arada çalışmalar yapıyoruz.  "Taliban'la bazı görüşmelere varıncaya kadar şu anda ilgili kurumlarımız çalışıyor, hatta belki ben bile onların lideri olan kişiyi kabul etme durumum olabilir.

Bu şekilde Afganistan'daki barışı sağlama imkanımız olabilir. Bu çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalar ile ilgili üst düzey arkadaşlarımızı yurt dışına gönderdim. Taliban'nın attığı adımları nerede durdurabiliriz. Diplomasi budur. Şu anda Afganistan'da soydaşlarımız var. 35 milyon nüfusu olan bir ülke, bunu bir kenara atamayız. Bununla birlikte herkes bilsin ki, Türkiye yol geçen hanı değil.

Düzensiz göç akını doğru değil. Sosyal medyada yazıldığı gibi değil. Afgan göçmenlerin önemli bir bölümü Afganistan'a geri gönderildi.

Emniyet ve jandarma tarafından sınır bölgelerimize ilave kuvvetler gönderilmiştir. Bu işleri neden yapıyoruz, düzensiz göçü önlemek için. Birileri de bu işi köpürtmek için yalanlarla birlikte bu adımları atıyorlar.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum