Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alkışlanacak karar: Cemil Taşçıoğlu'nun ismi Okmeydanı hastanesine verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alkışlanacak karar: Cemil Taşçıoğlu'nun ismi Okmeydanı hastanesine verildi

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de hayatını kaybeden ilk hekim olan Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun ismi Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'ne verildi. Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamalarda önemli kararları duyurdu.

Erdoğan, koronavirüs tedbireleri ile ilgili alınan kararları açıklarken, bir başka alıkşalanacak kararı da duyurdu.

Ölümü ile Türkiye'yi yasa boğan, Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu'nun ismi artık bir hastanede yaşamaya devam edecek.

Koronavirüs ile mücadelede büyük pay sahibi olan ve virüs kaparak hayatını kaybeden Taşçıoğlu'nin isminin Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'ne verileceğini açıklayan Erdoğan, Taşçıoğlu için dua etti.

 

ekran-alintisi-011.JPG

 

HOCALARIN HOCASI CEMİL TAŞÇIOĞLU KİMDİR?

Türkiye'deki ilk koronavirüs hastasını muayene eden doktor olarak bildiğimiz Cemil Taşçıoğlu, corona virüsü sebebiyle hayatını kaybetti. 

Öğrencileriyle hastaları tarafından çok sevilen ve de "hocaların hocası" olarak anılan Prof. Cemil Taşcıoğlu, 1952 yılında Rize'de dünyaya geldi.

 

Taşcıoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirmesinin ardından mecburi hizmetini Şanlıurfa'da tamamladı.

Daha sonra İÜ İstanbul Tıp Fakültesine dönen Taşcıoğlu, sırasıyla önce İç Hastalıkları Uzmanı, ardından Doçent, sonrasında da Profesör unvanını aldı.

İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Genel Dahiliye Bilim Dalı Profesörü olan Cemil Taşçıoğlu, İstanbul Tıp Fakültesi mezunlarına Semiyoloji, Dikey Koridor 2 ve Medical Skills Laboratory 2 gibi dersler vermiştir. Taşçıoğlu'nun ayrıca, çeşitli dergilerde yayınlanan birçok makalesi bulunmaktadır.

Cemil Taşçıoğlu’nun “İç Hastalıkları Vaka Derlemeleri”, “Klinisyenin İç Hastalıkları Rehberi – Pratik Yaşam” adlarında kitapları olduğu biliniyor.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN!

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.