Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan anket, bedelli askerlik ve Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan anket, bedelli askerlik ve Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması

NTV’de canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündem ve 31 Mart tarihinde düzenlenecek yerel seçimler öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “31 Mart’ta şaşmayacak bir anket var” dedi.

“BAY KEMAL TANKLARIN ARASINDAN GEÇMİŞ”

Eğitim hayatı ve siyasete giriş sürecini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ’nün darbe girişimi hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Allah rahmet eylesin, geceleri benimle sokak sokak dolaşan arkadaşlarım vardı. Şu anda onlar hayatta değil. 1994 belediye başkanlığı, 99 hapishane yılları Pınarhisar'da. 2007 27 Nisan e muhtırası. 16 Temmuz'da malum FETÖ takımının darbe girişimi. Millet hakikaten o akşam verdiğimiz mesaj karşısında on binler caddelere dökülünce farklı bir süreç oldu. Biz Marmaris'ten Atatürk Havalimanı'na indiğimizde onbinlerin bizi karşılaması. 00.15'te, meğerse 23.15'de Bay Kemal tankların arasından geçmiş. 16 saat sonra darbe püskürtüldü. Biz tekrar 16 saati oradan yönettik. Gerekli adımlar atıldı, yolumuza devam ettik. Şimdi bu darbe girişiminde bulunanların nerede varsa silahlı kuvvetler, polis teşkilatının içinde olanlar tüm bunlara karşı hukuk standartları içinde yapıldı, yapılıyor ve tabii ki yapılacak, yola devam.”

BURHANETTİN KOCAMAZ’IN ADAY OLAMAMASI

İYİ Parti’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamayan ve daha sonra Demokrat Parti’den adaylığı açıklanan Burhanettin Kocamaz hakkında da konuşan Erdoğan, nihai kararın YSK’ya ait olduğunu söyledi.

“EN BÜYÜK ANKET 31 MART”

Anket konusuna da değinen Erdoğan, “Meydanlar benim için en büyük anket şu anda, bu şekilde yola devam ediyorum. En büyük anket 31 Mart. 31 Mart'ta şaşmayacak bir anket var“ açıklamasında bulundu.

HDP’Lİ SEZAİ TEMELLİ’NİN SÖZLERİ HAKKINDA

Kürdistan'dan bahseden bu adama verilecek bir cevap var; Türkiye'de Kürdistan  diye bir bölge var mı? Zaten kendisiyle ilgili soruşturma açıldı ve suç duyurusu  yapıldı. Ondan sonra diyorlar 'niye böyle oluyor?' Niye böyle olmayacak. Sen  nasıl olur da benim ülkemi bölersin.”

“MEHMET ÖZHASEKİ, ANKARA’YI İYİ BİR NOKTAYA GETİRECEK”

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki hakkında da açıklama yapan Erdoğan, Özhaseki’nin Ankara’yı iyi bir noktaya getireceğine inandığını söyledi.

BİNALİ YILDIRIM – NİHAT ZEYBEKÇİ

Eski Başbakan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı hakkında da konuşan Erdoğan, “Binali Bey’in İstanbul’da emeği var” dedi. Diğer adayların İstanbul’da deneyiminin olmadığını söyleyen Erdoğan, Nihat Zeybekçi için ise İzmir’e çok şey katacağını ifade etti.

BEDELLİ ASKERLİK

Sebze fiyatlarının artması konusunda “Operasyon çekmeye çalışanlara cevabımızı verdik” diyen  Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili konu hakkındaki bir soru için ise, seçim sonrası üzerinde durulacağını açıkladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.