Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Demirtaş'a 'Kürt değil' çıkışı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Demirtaş'a 'Kürt değil' çıkışı!

Diyarbakır'da bazı projelerin toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "Şu anda Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı, yok, bu adam Kürt değil" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "Şu anda Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı, yok, bu adam Kürt değil" dedi.

Erdoğan, HDP'ye ilişkin olarak da, "PKK ve HDP zihniyetinin elindeki programa göre aile yapımızı ortadan kaldırma, malınızı, mülkünüzü elinizden alma hesabı içinde olduğunu söylemiştim. İşte şimdi son tartışmaları görüyorsunuz. Kürt kardeşlerimi bir avuç sapkının oyuncağı haline getirmek isteyenlerin sizin adınızı nasıl istismar ettiğini görüyorsunuz" dedi.

Erdoğan, Diyarbakır Çevre Yolu, TOKİ 1525 konut, 17 iş yeri, bir cami, büyükşehir yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

 

'7 ay sonra yapılacak seçimlerde bunlara bütün bunların hesabını sormaya var mıyız? Yasin Börü evladımızı Diyarbakır Caddesi’nde şehit eden alçaklar bunlar değil mi? Ah, ah… İşte bunun hesabını Diyarbakırlı kardeşlerim Allah’ın izniyle soracaklar.  Bugün bir kez daha görüyorum ki her gecenin bir sabahı olduğu gibi Diyarbakır’ın yaşadığı karanlık günler de geride kalmıştır.  Şu anda Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı, yok, bu adam Kürt değil. Ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor.

Şu anda bir tane eş başkanları var Kürt mü, değil. O da aynı şekilde benim Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Bunların oyununa gelmeyeceğiz. Bunların hesabını inanıyorum ki benim Diyarbakırlı kardeşlerim soracaklar. Diyarbakır altyapısı, ekonomisi, sanatıyla, yüzünü geleceğe dönmüş. Güven ve huzur içinde kararlı adımlarla yoluna devam etmektedir.  Allah bir daha bu ülkeye de Diyarbakır’a da o kötü, kanlı, acı günleri göstermesin diyorum. Hamdolsun artık Diyarbakır huzurun şehridir.

 

'KÜRT KARDEŞLERİMİ BİR AVUÇ SAPKININ OYUNCAĞI HALİNE GETİRMEK İSTEYENLERİN SİZİN ADINIZI NASIL İSTİSMAR ETTİĞİNİ GÖRÜYORSUNUZ'

 

Elbette Diyarbakır'ın bu güzel tablosundan rahatsız olanlar da var. Son Diyarbakır ziyaretimde sizlerle hasbıhal ederken PKK ve HDP zihniyetinin elindeki programa göre aile yapımızı ortadan kaldırma, malınızı, mülkünüzü elinizden alma hesabı içinde olduğunu söylemiştim. İşte şimdi son tartışmaları görüyorsunuz. Kürt kardeşlerimi bir avuç sapkının oyuncağı haline getirmek isteyenlerin sizin adınızı nasıl istismar ettiğini görüyorsunuz.

HDP denen parti görünümlü emperyalist operasyonel aygıtı, maneviyatımızı hedef alan tüm sapkınların aktörü durumundadır. HDP, terör örgütünün sadece payandası değildir. Bu fitne yuvası, sapkınların en başta aktörü durumundadır. CHP, kurduğu 6'lı masaya çantada keklik gördüğü bunları almaya tenezzül bile etmemiştir. Bunlar masanın altında kalmış olmanın mahcubiyeti ile İstanbul'da bir grup adı sanı belli olmayan parti ile ittifak kurmuşlar.

Türkiye'nin bundan sonraki her meselesini de yine biz çözeceğiz.  Diyarbakır yanımızda oldukça karşımızda duracak kimseyi tanımıyoruz.'


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.