Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Afganistan açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Afganistan açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afgan halkının huzuru ve ülkemizin çıkarlarının korunma noktasına her türlü iş birliğine hazırız" dedi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel bir televizyon kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

"Afganistan'ın yanında yer almak hem ahde vefanın hem de kardeşliğimizin gereğidir"

 

Yönetimde kim olursa olsun iyi ve kötü gününde Afganistan'ın yanında yer almak hem ahde vefanın hem de kardeşliğimizin gereğidir. Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi daha önce de ifade etmiştik. Bu tavrımızı bugün de muhafaza ediyoruz. Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz.

"Afganistan'daki askerlerimiz hiçbir zaman muharip bir güç olarak görev yapmadı"

 

Afgan halkının huzuru, bu ülkede yaşayan Türk soydaşlarımızın selameti ve ülkemizin çıkarlarının korunması noktasında her türlü iş birliğine hazırız. Afganistan'daki askerlerimiz hiçbir zaman muharip bir güç olarak görev yapmadı. Askerlerimizi orada asla yabancı bir güç olarak görmedik, kullanmadık. Türkiye'nin Afganistan'daki askeri varlığı, yeni yönetimin de uluslararası alanda elini güçlendirecek ve işini kolaylaştıracaktır.

 

"Merkel ve Putin ile görüşmelerimiz olacak"

(Hamid Karzai Havalimanının güvenliği) Şimdi sahada oluşan yeni gerçeklere göre planlarımızı yapıyor, görüşmelerimizi de ona göre sürdürüyoruz. Bu hafta sonuna kadar Merkel'le, hafta sonu Putin'le görüşmemiz söz konusu.

"Şimdiye kadar toplam 552 kişiyi tahliye ettik"

Afganistan'daki vatandaşlarımızın güvenliği ve huzurunu temin etmek bizim bir numaralı önceliğimiz. Afganistan'dan şimdiye kadar toplam 552 kişiyi tahliye ettik.

"Çok kısa zamanda BAE, ülkemizde ciddi yatırımlara girecek"

 

Çok ciddi bir yatırım hedefleri, yatırım planları var. İnanıyorum ki çok kısa zamanda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ülkemizde ciddi yatırımlara girecek.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.