Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib kararı: Her yerde vuracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib kararı: Her yerde vuracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı "Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni", AK Parti Grup toplantısında İdlib'deki saldırı sonrası atılacak adımları açıklayacaklarını bildirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında birazdan çok önemli açıklamalarda bulunuyor. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları: 

 

'Van'da çığ felaketinde ve Van'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Malatya ve Elazığ için partimiz adına toplanan yardım paraları 1 milyon TL'ye ulaştı.

Önceki gün rejim ateşi sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İdlib'de iran destekli gruplar sürekli kan döküyor. Yeri geldiğinde insan hakları diyenler bu duruma sus pus oluyorlar. Herkes sırtını dönse Türkiye bu duruma seyirci kalmayacak.

İdlib'de rejim ve Ruslarla beraber hareket edenlerin hedefi sivil halktır. Amaç kolayca işgal edip sahayı tamamen boşaltmaktır. Şimdiye kadar süreci yönetmeye çalıştık. Anlaşmalara riayet edilmedi ve verilen sözler yerini tutmadı. O halde bizde sahaya göre konuşacağız. Ay sonuna kadar Soçi'ye mutabık kalacağız.

Havada, karada gereken tedbiri alacağız. İdlib'deki askeri gücümüzü tahkim ettik. Geldiğimiz noktada kimsenin bağnazlığına göz yummayacağız. Bizimle beraber hareket eden kardeşlerimiz harekete geçtiler. Karada rejim güçlerini belirlediğimiz yere kadar kovalayacağız. Bundan sonra rejim güçlerini her yerde vuracağız.

Bire 10 misliyle karşılık vereceğiz. Şehitlerimizin bir tek damla kanını tüm rejime değişmeyiz. Suriye halkının ayakta kalma, onurunu koruması için elimizden geleni yapacağız.

Mehmetçiklerin kanının döküldüğü yerde kim kendini ne kadar büyük görürse görsün kimse güvende değildir.  Eğer Suriye terör örgütlerinin, kukla rejimlerin elinde kalırsa biz de rahat edemeyiz. Türkiye'nin Suriye'de ne işi var diyenlerin kim olduğunu biliyorsunuz. Milletimden bu gözle bakmasını söylüyorum. 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.