Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlker Başbuğ çağrısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlker Başbuğ çağrısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda tüm milletvekillerinin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a dava açması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda tüm milletvekillerinin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a dava açması çağrısında bulundu.

İlker Başbuğ, geçen hafta 26 Haziran 2009'da Meclis'ten geçirilen torba yasadaki "asker kişilerin özel yetkili mahkemelerde yargılanması"na ilişkin maddeyi hatırlatmış ve "26 Haziran 2009'da askeri şahısların, askeri mahalde işlediği suçlarda dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa teklifi getiriliyor. Bunu kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın" demişti.

İlker Başbuğ'un askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanmasıyla ilgili 2009'da TBMM'den geçen düzenlemeyi hazırlayanları "FETÖ'nün siyasi ayağı" için örnek göstermesi yeni bir tartışma başlatmış ve siyasetin de en önemli gündem maddelerinden birisi olmuştu.

 

ERDOĞAN DA TEPKİ GÖSTERDİ

 

İlker Başbuğ'un bu sözleri, AK Parti cenahında tepkilere neden olmuştu.

Erdoğan, söz konusu düzenleme için, "Düzenlemenin amacı, darbelere zemin hazırlayan, hukukun işlemesinin önüne geçen, ülkemizi uluslar arası platformlarda sürekli eleştiri konusu yapan yanlış bir uygulamanın düzeltilmesidir. Suç işleyen kişinin asker kimliğinin ona ayrıcalık tanımasının ne hukukta ne demokraside yeri zaten yoktur" dedi.

 

Erdoğan, sözlerinin devamında şunları söyledi:

 

"Dönemin Meclis tutanaklarına, komisyon ve Genel Kurul görüntülerine, gazete haberlerine verilen demeçlere baktığımızda, CHP’liler başta olmak üzere, tüm Meclis’in bu düzenlemeyi desteklediğini görüyoruz. Bugün de geriye doğru baktığımızda, Meclis’imizin gayet doğru bir iş yaptığını görüyorum.Bilindiği gibi 15 Temmuz’un ardından askeri mahkemeleri ilk derecesi ve yükseğiyle tümden kaldırdık. Zaman zaman yanlış değerlendirmeleriyle kamuoyunun önüne çıkan eski bir Genelkurmay Başkanı, ki kendisini gayet iyi tanırım, bu düzenlemeyi bahane ederek, meclisimizi toptan itham eden birtakım açıklamalar yapmıştır. Şimdi ben, özellikle kendi grubumuza sesleniyorum; burada parlamentonun hukukunu korumak üzere süratle hepiniz dava açmalısınız."

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.