Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası barış mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası barış mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'a yapacağı ziyaretten önce Beştepe'de gerçekleştirilen Kabine toplantısına başkanlık etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

"Herkesin tahrik peşinde koştuğu günlerde taraflara her fırsatta barışın tesisini telkin ettik. Bugün de her iki tarafın hakkaniyetine, samimiyetine, dostluğuna güvenen olan ülke durumundayız. Dışişleri Bakanları toplantısı Antalya'da yapıldı. İnşallah ateşkes ve barış müzakerelerini yürüten Rusya ve Ukrayna heyetleri yarın İstanbul'da tekrar bir araya gelecek.

Toplantı öncesinde heyetlerle bir araya gelerek kısa bir görüşme yapacağız. Ukrayna-Rusya savaşında krizin uzlaşma yoluyla çözülmesi için çaba gösteren neredeyse tek ülke biziz. Sayın Putin ve sayın Zelenskiy ile sürdürdüğümüz telefon görüşmelerinin olumlu istikamette sürdüğünü söyleyebilirim.

Davos'ta 'one minute' diyerek zulme, işgale, zorbalığa karşı tavrımızı ortaya koyarken derdimiz, barış, huzur ve insan hayatına saygıydı. Türkiye 40 yıla yaklaşan terör tarihinde ödediği önce bedele rağmen aynı çizgiden sapmamıştır.. Balkanlar, Kafkasya, Suriye, Libya'da sınır ötesi siyasi, güvenlik mücadelemizi bu anlayışla yürüttük.

Salgının tetiklediği sağlık ve ekonomik krizleri, Rusya-Ukrayna savaşıyla derinleşirken, Türkiye büyüme stratejisinden taviz vermiyor. Ülkemizi savaşın tarafı yapmak için çalışanların, bizim kurduğumuz barış köprüsünü yürekleri daralarak izlediğini biliyoruz.'

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.