Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik Ayasofya talimatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik Ayasofya talimatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii Hristiyan dünyasına özel bir kitap ile anlatılacak.

86 yıl önce Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrilen tarihi Ayasofya Camii’ne 24 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla kılınan Cuma namazı ile birlikte kavuşulmuştu.

Tarihi olay tüm dünya tarafından yakından takip edilirken çok sayıda yabancı medya organı da açılışı canlı olarak yayınladı. Camii içerisindeki kilise dönemine ait fresk ve heykeller ise özel bir perdeleme sistemiyle koruma altına alındı. Namaz saatlerinde örtülen Hristiyan sembolleri diğer zamanlarda perdenin kaldırılmasıyla ziyaretçiler tarafından görülüyor.

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nin yeniden ibadete açılması Papa başta olmak üzere Avrupa’daki bazı ülkeleri rahatsız etti.

 

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz gün toplanan AK Parti MYK toplantısında Ayasofya’nın açılışının Hristiyan dünyası üzerindeki etkileri masaya yatırıldı. Dış İlişkiler Başkanlığı toplantıda konuya ilişkin bir sunum yaptı.

Kritik toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii başta olmak üzere Sümela Manastırı gibi tarihi ve dini yapıların geçmişi ve günümüzde nasıl korunduğu ile ilgili olarak İngilizce bir kitap hazırlanması talimatı verdi.

 

OSMANLI'NIN AYASOFYA'YA KATTIKLARINA DİKKAT EDİLECEK

 

Hristiyan dünyasının önemli isimlerine yollanacak olan özel kitapta Ayasofya’nın Doğu Roma İmparatorluğu’ndan günümüze nasıl ayakta kalabildiğine vurgu yapılacak. Osmanlı’nın Ayasofya’ya kattıklarına dikkat çekilecek.

1453 yılında gerçekleşen İstanbul’un Fethi ile birlikte harabe durumda olan Ayasofya kilisesinin camiye dönüştürülerek nasıl ihya edildiği, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet tarafından vakıf statüsü kazandırılarak nasıl koruma altına alındığı ve bu vakfiye gereği 24 Temmuz’da yeniden camiye dönüştürüldüğü ile ilgili bilgiler detaylı bir biçimde kitapta yer alacak.

 

HRİSTİYAN YAPILARIN NASIL KORUNDUĞU ANLATILACAK

 

Kitapta Sümela Manastırı gibi Türkiye toprakları içerisinde yer alan Hristiyanlara ait kutsal mabed ve yapıların nasıl restore edilerek ibadete uygun hale getirildiği ve korunmalarıyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler verilecek.

Hazırlanan kitap sayesinde özellikle Hristiyan dünyasında yanlış bilgiler ve bilinçli propagandalarla  Ayasofya üzerinden yürütülen Türkiye ve İslam düşmanlığının önüne geçilmesi hedefleniyor.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.